PARIS 2024. Zestrea României creşte, suntem pe locul 11 în lume! Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, la dublu vâsle, şi Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame – alte două medalii de argint

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia de ARGINT la dublu rame feminin, după o revenire fabuloasă. Tot medalia de argint a obținut-o și echipajul format din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle categorie uşoară.
Filip Stan
02 aug. 2024, 13:03
PARIS 2024. Zestrea României creşte, suntem pe locul 11 în lume! Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, la dublu vâsle, şi Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame - alte două medalii de argint

Paris 2024. UPDATE:  După ce canotajul a adus alte două medalii pentru România în probele de vineri de la Jocurile Olimpice de la Paris, delegaţia tricoloră a depăşit palmaresul total obţinut la Jocurile de la Tokyo din 2020 (desfăşurate în 2021). Medaliile de la Paris, două de aur, trei de argint şi una de bronz, au fost obţinute în primele şapte zile de competiţie.

Paris 2024. UPDATE: Tot medalia de argint a obținut-o și echipajul format din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle categorie uşoară. România a ajuns acum la un total de şase medalii, cu şanse mari de a mai obţine măcar alte două până la finalul competiţiilor de la JO 2024. În clasamentul provizoriu, vineri la prânz ne aflam pe locul 11.

Marea Britanie a încheiat cursa cu un timp de 6:47.06 minute. Timpul stabilit de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc a fost 6:48.78, cu o jumătate de secundă mai mic decât al bărcii Greciei.

Paris 2024. Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil.

Cele două sportive tricolore au fost cronometrate cu timpul 7:02.97. Pe prima poziţia a podiumului a urcat un echipaj din Ţările de Jos (6:58.67), iar pe locul trei s-a clasat Australia (7:03.54).

E prima medalie olimpică pentru noi. Suntem în culmea fericirii. Suntem fericite că am fost al doilea echipaj”, a spus Vrînceanu la TVR Sport.

Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, nu pot să exprim în cuvinte. Mă bucur că am făcut o ultimă cursă cu Ioana, nu ştim la anul ce va fi”, a afirmat şi Anghel.

 


Este un nou succes al canotorilor români după cele înregistrate joi, când canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculi după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Tot joi, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la dublu vâsle.

Per total, este a cincea medalie pentru Team Romania. La înot, David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber.

PARIS 2024. ”Libelulele”  Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene, abordează cu încredere finala de dublu vâsle categorie ușoară, la ultima prezență în programul olimpic a acestei probe care a adus 3 titluri României. Alte două finale, cele de dublu rame, feminin și masculin, au rezervate și ele șanse pentru reprezentanții tricolorului.

Paris 2024. Andreea Taloș şi-a luat viteză pe bicicletă pentru medalia olimpică!

Canotaj: Arteni şi Lehaci, locul 4 la dublu rame masculin

Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au clasat, vineri, pe locul patru în proba de dublu rame masculin din cadrul competiţiei de canotaj de la Jocurile Olimpice.

Cei doi sportivi tricolori au încheiat proba cu timpul 6:25.61. Până la 1.500 m, ei erau pe locul doi.

Pe podium au urcat echipaje din Croaţia (6:23.66), Marea Britanie (6:24.11) şi Elveţia (6:24.76).

PARIS 2024, atletism: Atleta Daniela Stanciu a ratat calificarea în finală la săritura în înălţime

Atleta Daniela Stanciu a ratat, vineri, calificarea în finala probei de săritură în înălţime, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul 11 în grupa A. România va mai avea reprezentare, vineri, în probele de triplusalt şi aruncarea greutăţii.

Calificată la Jocurile Olimpice pe criteriul locului ocupat în clasamentul mondial la săritura în înălţime, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 11 în calificările de vineri (grupa A), după ce s-a oprit la 1.92 metri, din trei încercări. Anterior a depăşit din prima încercare ştacheta la 1.83 metri şi din a doua la 1.88 metri (cea mai bună performanţă personală a sezonului).

În probele atletice de vineri, România va mai avea reprezentare la triplusalt, prin Andreea Taloş şi Diana Ion, respectiv la aruncarea greutăţii, prin Rareş Toader.

La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco, suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA.

Revenind la JO de la Paris, delegaţia atletică tricoloră îi mai include pe sportivii Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly (maraton), Andrea Mikloş (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

 

PARIS 2024: România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii. China continuă să conducă, urmată de SUA şi Franţa

România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tricolorii au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz în şase zile de competiţie.

Până joi, lider în clasament este China, cu 24 medalii. Chinezii au 11 medalii de aur, şapte de argint şi şase de bronz.

Pe locul doi a urcat SUA, cu un total de 37 de medalii, dintre care nouă de aur, 15 de argint şi 13 de bronz.

Florin Marian Enache, după aurul la JO: Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin. Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte

Locul trei este ocupat de Franţa, cu 27 medalii (8 aur, 11 argint, 8 bronz), iar pe patru Australia – 18 medalii (8 aur, 6 argint, 4 bronz).

Japonia este pe cinci, cu 16 medalii (8 aur, 3 argint, 5 bronz). Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 45.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai mic pod din lume. Face legătură între două sate din țări diferite, poate fi traversat doar de pietoni şi biciclişti, și puțini știu de el
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
Noi detalii șocante ies la iveală despre crima din Brăila. ULUITOR ce au descoperit polițiștii despre al doilea ADN
DailyBusiness
S-a anunțat lista românilor care vor primi 20.000 de euro GRATIS de la Guvern
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Andreea Esca, despre iubitul fiicei sale. Se gândește doar la el
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Scene de COȘMAR la ceremonia de premiere! Canotoarei din România i s-a făcut RĂU, mai să LEȘINE după ce s-a văzut cu medalia de argint la gât
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Codul portocaliu de caniculă continuă sâmbătă în patru județe! Meteorologii anunță temperaturi de peste 40 de grade la umbră și disconfort termic accentuat
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
România pe locul 11 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?