Paris 2024. UPDATE: După ce canotajul a adus alte două medalii pentru România în probele de vineri de la Jocurile Olimpice de la Paris, delegaţia tricoloră a depăşit palmaresul total obţinut la Jocurile de la Tokyo din 2020 (desfăşurate în 2021). Medaliile de la Paris, două de aur, trei de argint şi una de bronz, au fost obţinute în primele şapte zile de competiţie.
”A fost o cursă foarte bună, foarte grea. Am lăsat totul pe apă, de la prima până la ultima lovitură. Din păcate astăzi a fost Marea Britanie mai bună, dar noi suntem foarte fericite pentru rezultatul ăsta. La a treia ediţie olimpică şi ultima pentru această categorie uşoară am luat argintul olimpic şi este un rezultat foarte mare pentru noi şi pentru România. Suntem mândre de rezultatul pe care l-am obţinut, pentru că am dat tot, nu am lăsat nicio rezervă, nicio fărâmă de energie acolo. Şi chiar sunt mândră de ceea ce am reuşit să facem.
Cursele olimpice sunt strălucitoare şi grele ca medalia. După o cursă foarte grea de 2000, da suntem cât se poate de bine. Am fost bine, ne-am simţit în formă. Am fost pregătite, dar acum clar suntem obosite. Ne ia răul pe fiecare pe rând. Aşteptăm să ne revenim, să se termine tot şi să mergem în cameră, să vedem totul la rece, pentru că acum totul este foarte cald. Nici nu ştiu cine a venit pe locurile 3, 4, 5, 6. Trebuie să ne liniştim puţin şi fizicul şi psihicul”, a spus Gianina vn Groningen, potrivit COSR.
Sportiva a precizat că medalia reprezintă pentru ele un obiectiv îndeplinit. “Pentru noi este un obiectiv îndeplinit, este un obiectiv de care suntem amândouă mândre. Pentru că noi am stabilit că trebuie să ne facem cursele noastre cele mai bune şi ce va fi după linia de finiş va fi bonus. Şi asta am şi făcut. Sunt foarte mândră de cursele pe care le-am făcut şi implicit de rezultatul pe care l-am dobândit la final, pentru că este unul muncit. Dar suntem fericite pentru el.!”
”Sunt mândră de acest rezultat. Suntem mândre că suntem pe podiumul olimpic la această competiţie, care are în componenţă pentru ultima dată această categorie. Aşa sunt medaliile olimpice, epuizante. Acum suntem puţin şifonate, dar suntem bine. Mi-am dorit foarte mult o medalie, şi iată că este la gâtul nostru. Culoarea este mai puţin importantă acum. Pentru noi, acest argint înseamnă foarte mult, e prima şi singura medalie, aşa că ne bucurăm din plin de ea!” , a declara şi Ionela Cozmiuc.
Paris 2024. UPDATE: Tot medalia de argint a obținut-o și echipajul format din Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle categorie uşoară. România a ajuns acum la un total de şase medalii, cu şanse mari de a mai obţine măcar alte două până la finalul competiţiilor de la JO 2024. În clasamentul provizoriu, vineri la prânz ne aflam pe locul 11.
Marea Britanie a încheiat cursa cu un timp de 6:47.06 minute. Timpul stabilit de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc a fost 6:48.78, cu o jumătate de secundă mai mic decât al bărcii Greciei.
Paris 2024. Canotoarele române Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit medaliile de argint în proba de dublu rame feminin, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după un finiş remarcabil.
Cele două sportive tricolore au fost cronometrate cu timpul 7:02.97. Pe prima poziţia a podiumului a urcat un echipaj din Ţările de Jos (6:58.67), iar pe locul trei s-a clasat Australia (7:03.54).
“E prima medalie olimpică pentru noi. Suntem în culmea fericirii. Suntem fericite că am fost al doilea echipaj”, a spus Vrînceanu la TVR Sport.
“Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, nu pot să exprim în cuvinte. Mă bucur că am făcut o ultimă cursă cu Ioana, nu ştim la anul ce va fi”, a afirmat şi Anghel.
Este un nou succes al canotorilor români după cele înregistrate joi, când canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculi după o cursă pe care au condus-o aproape integral.
Tot joi, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la dublu vâsle.
Per total, este a cincea medalie pentru Team Romania. La înot, David Popovici a câştigat medalia de aur la 200 m liber şi medalia de bronz la 100 m liber.
PARIS 2024. ”Libelulele” Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene, abordează cu încredere finala de dublu vâsle categorie ușoară, la ultima prezență în programul olimpic a acestei probe care a adus 3 titluri României. Alte două finale, cele de dublu rame, feminin și masculin, au rezervate și ele șanse pentru reprezentanții tricolorului.
Paris 2024. Andreea Taloș şi-a luat viteză pe bicicletă pentru medalia olimpică!
Canotaj: Arteni şi Lehaci, locul 4 la dublu rame masculin
Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au clasat, vineri, pe locul patru în proba de dublu rame masculin din cadrul competiţiei de canotaj de la Jocurile Olimpice.
Cei doi sportivi tricolori au încheiat proba cu timpul 6:25.61. Până la 1.500 m, ei erau pe locul doi.
Pe podium au urcat echipaje din Croaţia (6:23.66), Marea Britanie (6:24.11) şi Elveţia (6:24.76).
PARIS 2024, atletism: Atleta Daniela Stanciu a ratat calificarea în finală la săritura în înălţime
Atleta Daniela Stanciu a ratat, vineri, calificarea în finala probei de săritură în înălţime, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul 11 în grupa A. România va mai avea reprezentare, vineri, în probele de triplusalt şi aruncarea greutăţii.
Calificată la Jocurile Olimpice pe criteriul locului ocupat în clasamentul mondial la săritura în înălţime, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 11 în calificările de vineri (grupa A), după ce s-a oprit la 1.92 metri, din trei încercări. Anterior a depăşit din prima încercare ştacheta la 1.83 metri şi din a doua la 1.88 metri (cea mai bună performanţă personală a sezonului).
În probele atletice de vineri, România va mai avea reprezentare la triplusalt, prin Andreea Taloş şi Diana Ion, respectiv la aruncarea greutăţii, prin Rareş Toader.
La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco, suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA.
Revenind la JO de la Paris, delegaţia atletică tricoloră îi mai include pe sportivii Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly (maraton), Andrea Mikloş (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliţei).
PARIS 2024: România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii. China continuă să conducă, urmată de SUA şi Franţa
România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce tricolorii au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz în şase zile de competiţie.
Până joi, lider în clasament este China, cu 24 medalii. Chinezii au 11 medalii de aur, şapte de argint şi şase de bronz.
Pe locul doi a urcat SUA, cu un total de 37 de medalii, dintre care nouă de aur, 15 de argint şi 13 de bronz.
Locul trei este ocupat de Franţa, cu 27 medalii (8 aur, 11 argint, 8 bronz), iar pe patru Australia – 18 medalii (8 aur, 6 argint, 4 bronz).
Japonia este pe cinci, cu 16 medalii (8 aur, 3 argint, 5 bronz). Cu două medalii de bronz, ambele la judo, Republica Moldova este pe locul 45.