Paris 2024. Mihaela Cambei a câştigat medalie de argint la haltere. Programul românilor joi, 8 august

Sportiva Mihaela Cambei a câştigat, miercuri seară, medalia de argint în competiţia de haltere de la Jocurile Olimpice, la categoria 49 kilograme. Este a opta medalie obţinută de Team Romania la Paris.
Filip Stan
07 aug. 2024, 22:51
Paris 2024. Mihaela Cambei a câştigat medalie de argint la haltere. Programul românilor joi, 8 august

Paris 2024. Mihaela Cambei, campioană europeană en-titre, a reuşit o performanţă extraordinară, miercuri seară, la Jocurile Olimpice de la Paris, când a câştigat argintul la haltere, la categoria 49 kilograme. Mihaela are un tatuaj pe gât – Be Brave (Fii curajoasă), iar pe braţul drept are tatuate cercurile olimpice.

Mihaela Cambei a mai adus, miercuri seară, o medali  de argint la Jocurile Olimpice. La smuls, Cambei a ridicat 93 de kilograme, cea mai bună performanţă a finalei, iar la aruncat a reuşit 112 kg, astfel că totalul a fost de 205 kilograme, rezultat cu care sportivei tricolore i-a revenit argintul olimpic.

La încercarea a doua de la aruncat, la 110 kg, Cambei a revenit de pe podium cu dureri puternice la mâna dreaptă. Ea s-a mobilizat însă şi a reuşit apoi să ridice şi 112 kilograme.

Titlul olimpic a fost câştigat de chinezoaica Hou Zhihui, cu un total de 206 (89 smuls, 117 aruncat). Pe poziţia a treia a podiumului a urcat Surodchana Khambao din Thailanda, cu 200 kg (88 smuls, 112 aruncat).

Mihaela Cambei s-a născut la 18 noiembrie 2002, în localitatea Dofteana, din judeţul Bacău.

Legitimată la CSM Onesti, elevă a antrenoarei Cristina Maftei, a participat pentru prima dată în competiţiile nationale in 2014. A fost selecţionată la lotul de juniori al Romaniei, unde s-a pregatit sub îndrumarea antrenoarei Liliana Mihaela Niculita

În 2016, la Campionatele Europene rezervate sportivilor sub 15 ani (U15) din Polonia, a cucerit titlul continental în limitele categoriei 44 kg, la total, cu 137 kg.

În 2017, la Campionatele Europene de haltere rezervate sportivilor cu vârste de până în 17 ani (U17) de la Prishtina (Kosovo), în limitele categoriei 48 kg, a cucerit medalia de aur la total, cu 158 kg.

Tot in 2017, la Campionatele Mondiale de cadeţi de la Bangkok (Thailanda), s-a clasat pe locul 5 la total, în limitele categoriei  44 kg, cu 139 kg (locul 7 la smuls, cu 60 kg si locul 5 la aruncat, cu 79 kg, la 7 kg de medalia de bronz).

În 2018, la Europenele U17 din Italia, in limitele categoriei 48 kg, a cucerit titlul continental la total, cu 155 kg, dupa ce a urcat pe prima treapta a podiumului atat la smuls, cu 67 kg, cat si la aruncat, cu 88 kg.

La JOT Buenos Aires 2018 a concurat in limitele categoriei 48 kg.

România mai are şapte medalii câştigate la Paris: trei de aur, trei de argint şi una de bronz.

Paris 2024. Atletul Alin Firfirică s-a clasat, miercuri, pe locul 11 în finala probei de aruncarea discului, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cea mai bună aruncare a atletului tricolor a măsurat 64.45 metri, iar celelalte reuşite au fost de 63.00 şi 62.84 metri.

În calificări, Firfirică a ocupat locul 11 la general, cu 63.66 metri. La ora transmiterii acestei ştiri continuă finala de 8 pentru medaliile olimpice.

Rezultatele de până acum ale atleţilor români la JO de la Paris sunt: Andreea Elena Taloş – locul 10 în finală la triplusalt, Diana Ion – locul 13 triplusalt, Daniela Stanciu – locul 19, săritura în înălţime, Rareş Toader – locul 18, aruncarea greutăţii, Stella Rutto – locul 31, 3.000 metri obstacole, Alina Rotaru-Kottmann – calificată în finală la săritura în lungime, Alexandru Novac – locul 16, aruncarea suliţei, Bianca Ghelber – locul 9, aruncarea ciocanului, Andrea Mikloş – locul 15, semifinale 400 metri.

La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco, suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA.

Sabrina Voinea a revenit în ţară: „Îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate”/ Camelia Voinea: „Merg până în pânzele albe”/ Mihai Covaliu: „Ar putea lua argint”

Atleta Andrea Mikloş a ratat, miercuri, calificarea în finală la 400 metri, după ce s-a clasat pe locul 5 în semifinala a doua (15 la general), la Jocurile Olimpice de la Paris.

Andrea Mikloş a încheiat cursa cu timpul de 50.78 secunde, pe locul 5 (15 la general) şi a ratat finala. A fost nevoie de ”photo finish”, pentru departajarea sportivei tricolore şi a unei adversare din Jamaica, care a trecut pe locul 4, cu 50.77 secunde.

În finală se califică direct doar primele două clasate în fiecare serie semifinală, plus alte alte două sportive cu cel mai bun timp obţinut per total în cele trei serii (8 în total).

EXCLUSIV| Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică declarații explozive despre nedreptate de la Jocurile Olimpice: „Ambele sportive au fost dezavantajate, iar noi considerăm că medalia de bronz este a României și trebuie să ne-o apărăm”

Revenind la JO de la Paris, delegaţia atletică tricoloră va mai avea reprezentare şi în proba de maraton, prin Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly.

Paris 2024: Programul sportivilor români în competiţiile din 8 august

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 8 august, la patru sporturi, atletism, gimnastică ritmică, kaiac-canoe şi lupte.

JOI 8 AUGUST (ora României)
Atletism
21:00 săritura în lungime – feminin – finala: Alina Rotaru-Kottmann

Gimnastică ritmică
11:00 individual compus – calificări – prima parte: Annaliese Drăgan
16:00 individual compus – calificări – partea a doua: Annaliese Drăgan

Kaiac-canoe sprint
12:30 canoe-2 masculin – 500 m – semifinale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă
14:20 canoe-2 masculin – 500 m – finale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuţă

Lupte
12:00 categoria 53 kg, feminin – recalificări: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică)
21:50 categoria 53 kg, feminin – meci pentru bronz: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică)

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Românii trebuie să facă din nou ITP-ul. Se suspendă automat. Legea îi obligă
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Sancțiuni aspre pentru stăpânii de animale. Mulți au crezut că este o glumă
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Anunț BNR pentru cei cu bani la bancă. Ce se întâmplă cu cardurile. Valabil pentru toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Kamala Harris conduce cu 3 puncte procentuale în fața lui Donald Trump într-o confruntare directă
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!