„În cazul unui conflict mondial, Rusia este capabilă, fără niciun dubiu, să contracareze orice sistem antirachetă. Avem suficiente forţe şi mijloace în acest sens, mai ales armament de mare precizie şi rachete de croazieră terestre şi maritime. Aceste rachete sunt mai puternice decât orice sistem antibalistic, oricât de sofisticat ar fi”, a declarat Klinţevici, membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, scrie Mediafax.
Apropierea acestor infrastructuri militare de frontierele Rusiei reprezintă o sursă de preocupare pentru Moscova, „întrucât aceste rachete pot fi utilizate ca armament ofensiv”, adaugă deputatul rus, subliniind că nu există niciun dubiu că sistemul antitachetă al NATO este îndreptat împotriva Rusiei, nu împotriva pretinsei ameninţări iraniene.
Forţele Navale americane au testat cu succes, joi, o nouă versiune a sistemului antirachetă Aegis, distrugând simultan două rachete de croazieră şi o rachetă balistică, în Oceanul Pacific, în largul coastelor Arhipelagului Hawaii, a anunţat Agenţia pentru Apărare Antirachetă din SUA.
Un radar Aegis SPY-1 şi 24 de interceptoare SM-3 (Standard Missile-3), de tipul Block IB, vor fi instalate în baza militară de la Deveselu (judeţul Olt).