„Banca a primit o cerere de la Comisia pentru servicii financiare şi de la Comisia pentru informaţii”, a declarat o purtătoare de cuvânt a societăţii. Ea a refuzat să spună dacă este vorba de o cerere cu caracter constrângător, căreia Deutsche Bank trebuie să i se supună sub ameninţarea unor sancţiuni. Ea a menţionat că Deutsche Bank „va furniza informaţiile necesare tuturor anchetelor autorizate corespunzător”.
Instituţia germană susţine că desfăşoară în prezent un „dialog fructuos cu cele două comisii, pentru a determina cel mai bun mijloc de a le ajuta în funcţiile lor de supraveghere oficială” .
Cele două comisii, prezidate de democraţi ca urmare a preluării Camerei Reprezentanţilor de către acest partid după alegerile la jumătatea mandatului din noiembrie, preconizează să lanseze o anchetă comună asupra relaţiilor de afaceri dintre Deutsche Bank şi Donald Trump, a indicat miercuri site-ul de informaţii Politico.
Deutsche Bank a fost una dintre puţinele bănci care a continuat să împrumute bani grupului lui Trump după ce în anii 90 mai multe cazinouri ale acestuia au declarat faliment, ajungând la creanţe evaluate astăzi la 330 de milioane de dolari.
În mai 2017, parlamentari democraţi au cerut companiei germane să le ofere documente asupra legăturilor sale financiare cu familia Trump, pentru a vedea inclusiv dacă exista vreo legătură cu Rusia, însă instituţia a refuzat, afirmând că este ilegal să divulge asemenea informaţii.
Suspiciunile privind existenţa unor legături cu Rusia şi-au pus amprenta asupra mandatului lui Donald Trump, doi dintre colaboratorii apropiaţi ai săi fiind deja inculpaţi în acest dosar care agită de doi ani mediul politico-mediatic american.
Pe de altă parte, cererea de informaţii formulată de parlamentarii americani a survenit într-un moment prost pentru compania germană, care face în prezent obiectul unei anchete penale pentru spălare de bani printr-una dintre filialele sale cu sediul într-un paradis fiscal.