Ciprioţii au ieşit din nou în stradă pentru a protesta faţă de planul care ar putea să salveze insula de la faliment. În acest timp, în interiorul Parlamentului din Nicosia, deputaţii votau primele măsuri pentru a strânge cele 5,8 miliarde de euro – o condiţie impusă de UE şi FMI pentru a acorda Nicosiei 10 miliarde de euro.
Astfel, Parlamentul de la Nicosia a făcut primii paşi pentru ca insula să evite falimentul.
Deputaţii au hotărât înfiinţarea unui fond de solidaritate, care va putea folosi activele statului pentru emiterea urgentă de obligaţiuni. În plus, guvernul va avea dreptul să preia controlul asupra capitalului băncilor. Nu a fost votată însă controversata taxă pe depozitele bancare, iar o decizie în acest sens este aşteptată în acest sfârşit de săptămână.
Ciprul trebuie să găsească o soluţie până luni. În caz contrar, Banca Centrală Europeană va întrerupe lichidităţile către băncile cipriote. Totodată, miniştrii de finanţe din zona euro se vor reuni la Bruxelles pentru a discuta situaţia din Cipru. La reuniune va participa şi şefa Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.