Manolis Glezos, personalitate a rezistenţei din Grecia care a smuls în 1941 drapelul nazist ce flutura pe Acropole la Atena, este cel mai bătrân eurodeputat care a participat vreodată la dezbaterile din PE. El avea 92 de ani când a demisionat, în 2015. Urmează liderul extremei drepte franceze Jean-Marie Le Pen, 90 de ani, care s-a retras anul acesta.
Dimpotrivă, germana Ilka Schroeder, fostă europarlamentară ecologistă, a fost, la 21 de ani, cea mai tânără membră a PE, în 1999, informează Agerpres.
Germanul Elmar Brok (CDU, dreapta) este, în ceea ce-l priveşte, singurul europarlamentar care a fost în opt legislaturi. Nefiind ales în timpul primelor alegeri europene cu sufragiu universal direct în 1979, el a intrat în PE anul următor, pentru a înlocui un europarlamentar decedat. Elmar Brok a fost reales la fiecare cinci ani, iar după 39 de ani de mandat, la vârsta de 73 de ani, el nu mai candidează în acest an.
Fost lider al studenţilor în mai 1968 şi personalitate politică în Franţa şi Germania, ecologistul Daniel Cohn-Bendit nu a ales niciodată între cele două ţări ale sale. Ales pentru prima dată în 1994 pe o listă germană, el a reprezentat Franţa în 1999, apoi din nou Germania în 2004 şi ultima dată Franţa în 2009, potrivit Agerpres.
Din totalul celor 3.676 de europarlamentari care au fost din 1979 până în prezent, doar trei au fost aleşi în două ţări: Cohn-Bendit, Ari Vatanen, fost pilot de raliu care a reprezentat Finlanda în 1999 şi Franţa în 2004, în timp ce Laszlo Tokes, personalitate a revoluţiei române, a fost ales pentru prima dată pentru România în 2007 şi 2009, apoi pentru Ungaria, în 2014.
Cântăreaţa Nana Mouskouri, care a vândut peste 350 de milioane de albume în întreaga lume, a reprezentat Grecia din 1994 până în 1999, iar cineastul francez Claude Autant-Lara, regizorul filmului „Străbătând Parisul”, a fost ales în 1989 sub eticheta Frontului Naţional (extrema dreaptă), însă a demisionat după două luni, potrivit Agerpres.
În lumea sportului, navigatorul francez Gerard Aboville, care a traversat Pacificul la rame, a fost ales pentru RPR (dreapta) în 1994.
După 15 ani, Italia a luat obiceiul de a alege personalităţi ai micului ecran. Lilli Gruber, fostă prezentatoare vedetă a jurnalului de ştiri de la postul RAI, a fost membră a grupului socialist în 2004-2008.
Barbara Matera, fostă finalistă a Miss Italia şi fostă animatoare TV, şi David Sassoli, fost prezentator TV, sunt din 2009 reprezentanţi al partidului Forza Italia (dreapta) al lui Silvio Berlusconi şi respectiv al Partidului Democrat, informează Agerpres.
Jean-Marie Cavada (Franţa), Frederique Ries (Belgia) şi Nikolai Barekov (Bulgaria), şi ei foşti prezentatori TV, sunt de asemenea membri ai PE aflat la sfârşit de mandat.
Charles de Gaulle, nepotul cu acelaşi nume al liderului Franţei libere, a fost membru al PE din 1993-2004, iniţial ca centrist, înainte de a vira progresiv spre Frontul Naţional.
Alessandra Mussolini, nepoata lui Benito Mussolini, este membră a actualului PE, aleasă pe o listă a Forza Italia. Ea candidează din nou în alegerile actuale şi ar putea fi colegă în legislativul european cu vărul ei de-al doilea Caio Giulio Cesare Mussolini, strănepot al Ducelui şi candidat pentru Fratelli d’Italia (extrema dreaptă), informează Agerpres.
Otto Habsbourg-Lorraine, fiul cel mare al ultimului împărat al Imperiului Austro-Ungar Charles I, a fost ales eurodeputat între 1979 şi 1999. Acest fervent militant al integrării europene a reprezentat Germania, ales pe listele CSU în Bavaria (dreapta). El a renunţat în 2007 la rolul său de pretendent la tronul austro-ungar, în favoarea fiului său Karl, care a fost la rândul său membru al PE din 1996 până în 1999, ca reprezentant al Austriei.