Clienţi Blue Air, BLOCAŢI de ore întregi în aeroport, înainte de a pleca în vacanţă

Pasagerii unor curse Blue Air pe rutele Bucureşti - Malaga, care trebuia să decoleze joi la ora 14.40 de pe aeroportul Henri Conadă, au stat ore întregi într-o sală de aşteptare. O pasageră a declarat pentru RTV.NET că au încercat să ia legătura cu reprezentanţi ai companiei de zbor, dar nu li s-au oferit explicaţii. Ulterior, după ore bune de aşteptare, turiştii au fost îmbarcaţi şi au plecat spre Spania.
Cristiana Ionescu
27 iun. 2013, 17:07
Clienţi Blue Air, BLOCAŢI de ore întregi în aeroport, înainte de a pleca în vacanţă

Pasagerii au făcut check-in-ul la ora stabilită, s-au îmbarcat, dar înainte de decolare au fost coborâţi din avion.

Am făcut primul check-in, ne-am îmbarcat, după care ne-au plimbat cu aeronava prin aeroport. La un moment dat a parcat şi ne-a dat jos, spunându-ne că este o problemă la aerul condiţionat. După ce ne-au dat jos, am făcut încă o dată check-in-ul mult mai amănunţit. Ne-au descălţat pe toţi. Stăm de patru ore în frig într-o cameră de aşteptare fără să ne spună nimeni nimic. Sunt oameni cu copii mici„, a declarat Alina Andronache, unul dintre pasagerii care a aşteptat ore bune în aeroportul Henri Coandă, pentru ROMÂNIATV.NET.

Abia după aproximativ şase ore de aşteptare, susţine pasagera, au fost anunţaţi că mai au de aşteptat câteva ore, până când pe Aeroportul „Henri Coandă” va ajunge o aeronavă a companiei de la Roma, care ar urma să-i transporte la destinaţie.

Atât oamenii din aeroport, cât şi ROMÂNIATV.NET au încercat să contacteze reprezentaţi ai companiei aeriene Blue Air, ai cărei reprezentanţi au susţinut că nu cunosc cauzele întârzierii şi că nici nu ştiu cât va dura remedierea problemei.

Nici reprezentanţii Aeroportului Henri Coandă nu au putut da nicio informaţie.

„Ne-au spus că dacă plecăm, pierdem toţi banii plătiţi pe bilet. Ne-au spus să facem reclamaţie la companie. Am încercat să contactăm compania Blue Air, însă nimeni nu ne-a răspuns. Ne-au sugerat să facem o reclamaţie online. Adică să vorbim cu pereţii”, a povestit Alina Andronache.

Într-un drept la replică transmis de compania Blue Air pe adresa redacţiei ROMÂNIATV.NET, reprezentanţii companiei precizează că:

Aeronava tip Airbus 320, ce apartine companiei Jordan Aviation si care opera pentru Blue Air cursa Bucuresti-Malaga si retur, a inceput rulajul la ora 15:00, conform orarului de zbor. Comandantul aeronavei  a solicitat inreruperea procedurii de rulaj, la cateva minute dupa inceperea acesteia, aeronava avand la bord 162 pasageri si 3 infanti.

Aceasta solicitare a venit in urma unei semnalizari de bord care indica o posibila problema tehnica, iar conform reglementarilor internationale in vigoare, comandantul este obligat sa revina la pozitie.

Pasagerii au fost debarcati in siguranta si transferaţi in zona terminalului de plecari a aeroportului International Henri Coanda-Otopeni. Un reprezentant Blue Air a fost prezent in aceasta zona pentru a oferi pasagerilor informatii cu privire la situatia zborului”.

Reprezentantii Blue Air au mai precizat că „la achizitia biletului de calatorie, pasagerul este informat cu privire la conditiile de calatorie, iar acesta este obligat sa le citeasca si implicit prin achizitionarea biletului, le accepta. In cadrul conditiilor de calatorie, exista sectiuni speciale in care sunt mentionate drepturile si obligatiille pentru astfel de situatii, atat ale pasagerilor, cat si ale companiei aeriene, in conformitate cu reglementarile internationale in vigoare. Conditiile de calatorie se pot accesa si pe website-ul companiei Blue Air, la sectiunea CONDITII DE CALATORIE„.

Tot reprezentanţii Blue Air mai precizează că „pasagerii au primit refresh (bautura racoritoare, gustare/fiecare pasager) din partea companiei Blue Air, actiune ce se poate demonstra prin acte” şi că „pasagerii cursei Bucuresti-Malaga si retur, au ajuns la destinatie, in conditii de maxima siguranta„.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!