Dan Pascariu a declarat pentru Mediafax că va contesta în instanţă decizia şi chiar va cere daune interese.
„Trebuie să mă consult cu avocaţii. Dacă este schimbat Consiliul de Administraţie pentru a menţine în funcţie directorul general s-a răsturnat ordinea firească a lucrurilor şi nu mai vorbim de guvernanţă corporativă”, a spus Pascariu.
Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom, în contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere şi CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.
„Revocarea tututor membrilor CA s-a făcut deoarece au încălcat statutul şi mandatul când au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (…) Se consideră că afirmaţiile din presă membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei”, a declarat Teodora Trandafir, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, într-o conferinţă de presă.
Noul Consiliu de Administraţie numit de AGA este alcătuit din Dante Stein – consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat în Ministerul Trasporturilor, Florin Luca – consultant strategie bancară, Bogdan Speteanu – director general BCR Leasing şi Răzvan Filipescu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Consiliul de Administraţie revocat a fost format din Dan Pascariu (preşedinte), Valentin Macec (vicepreşedinte), Ciprian Lăduncă (membru), Marius Ghenea (membru) şi Dumitru Prunariu (membru).
Purtătorul de cuvânt a mai spus că ministerul a propus noului Consiliul de Aadministraţie să analizeze în perioada următoare activitatea directorului executiv al Tarom, Christian Heinzmann, şi modul în care acesta şi-a îndeplinit atribuţiile.
„Ministerul Transporturilor nu are nici o poziţie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de către noul Consiliu de Administraţie, iar obiectivul este ca Tarom să intre în parametri normali”, a adăugat Trandafir.
Tarom a publicat vineri un anunţ prin care vrea să recruteze patru manageri, pentru poziţiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operaţiuni (COO) şi comercial (CCO), termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.
Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira în luna noiembrie a acestui an, după ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte între acesta şi administratori.
Heinzmann, cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, a anunţat în iunie că a semnat un document la solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă de la patru ani la un an.
În replică, şeful CA, Dan Pascariu, afirma la vremea respectivă că există mai multe nemulţumiri la adresa activităţii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.