PAŞTE 2015: Preotii spun ca spovedania e o curatare a sufletului. Cei mai multi obisnuiesc doar de sarbatori sa-si marturiseasca pacatele, cu speranta ca le vor fi iertate.
Chiar si copiii sunt invatati de mici sa faca diferenta dintre bine si rau. La aceasta varsta e greu sa ai pacate, asa ca preotii ii impartasesc pe copii fara spovedanie. Pe cei mari ii intreaba, insa, de pacatele lumii moderne. Pornografia, internetul, alcoolul si drogurile sunt doar cateva dintre ele. Preotii spun ca, in esenta, pacatele au ramas aceleasi, doar ispitele sunt altele.
PAŞTELE CATOLIC 2015: Aproape un milion de catolici din România sărbătoresc duminică Paştele
„Eu traiesc in lumea moderna. Nu stiu daca as putea spune ca statul pe Facebook este un pacat. Nu sunt atat de restrictiv. Trebuie sa ai grija la masura. Iti doresti sa nu mai gresesti, dar iti doresti si ca acele pacate sa fie mai mult sau mai putin iertate”, spune un tanar, potrivi PRO TV.
Preot Vasile Gavrila: „Daca ne gandim la ce stare de autism produce Facebook-ul sau retelele de socializare… Ele nu numai ca ne imbolnavesc spiritul, ci si mintea. In familie uneori ajung sa nu se suporte, pentru ca e mai dependent de calculator decat de propria sotie. A-ti tine mintea conectata la telefon, Facebook, nu te poti conecta cu Dumnezeu.”
Asta nu inseamna, insa, ca biserica se impotriveste tehnologiei, ci doar ca ne recomanda sa o folosim in scopuri utile.
Potrivit unui sondaj, 34 la suta dintre romani isi marturisesc pacatele in postul Pastelui. Preotii ii primesc la spovedanie, insa ii impartasesc doar pe cei care s-au straduit sa tina macar cateva zile de post.
Aproape 70 la suta dintre romani spun ca tin post, dar numai 9 la suta reusesc sa il respecte in intregime.
Citeşte şi ATENŢIE. Masa de Paşte este mai PERICULOASĂ decât cea de Crăciun