Raed Arafat le dă speranțe credincioșilor înaintea ședinței cu reprezentanții Bisericilor, : guvernanții nu intenționează să interzică slujbele de Înviere, iar românii ar putea să meargă să ia Lumină cu anumite reguli.
„Cred ca toata lumea a auzit ce a zis si Presedintele, ce a zis si premierul, ca intentia este ca de Paste lumea sa mearga la Inviere si sa nu fie restrictii in acest sens. Dar concluzii inca nu sunt trase. Urmeaza ceva discutii si intalniri intre reprezentantii cultelor, premier, o sa particip si eu. In urmatoarele doua zile vom avea concluziile. Cu siguranta ca premierul va anunta concluziile. Cine incearca sa porneasca oamenii ca nu se va putea (desfasura slujbele de Înviere) trebuie lasati la o parte si asteptate comunicarile oficiale. Indiferent de situatie (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorinta este de participare. Participarea nu inseamna ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.
La Palatul Victoria va avea loc, joi, la ora 11.00, o întâlnire a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Vom mai participa: secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță; consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale; Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun; Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.
Record negru în Polonia. Autorităţile anunţă noi restricţii înainte de Paşte
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat, în conferință de presă, care sunt recomandările MS în ceea ce privește slujba de Înviere.
„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Baciu.
Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.