Pastila care te ajută să te bronzezi mai repede şi sănătos. Dr. Ruxandra Constantina: „Nu ne dăm cu ulei de măsline, crezând că nu ne mai arde soarele”

Foarte multă lume nu știe acest lucru, dar există o pastilă sub formă de supliment alimentar care ne ajută să avem un bronz frumos al pielii.
Irina Dumitrescu
22 iun. 2024, 16:09
Pastila care te ajută să te bronzezi mai repede şi sănătos. Dr. Ruxandra Constantina:

Pastila care te ajută să te bronzezi mai repede şi sănătos. Bronzul se poate face şi din interior, nu numai din exterior. Nu sunt mulţi cei care ştiu că un supliment alimentar ne poate ajuta să obţinem un bronz frumos şi sănătos.

În afară de faptul că ne putem proteja de soare pe exterior şi să ne şi bronzăm, putem să ne protejăm și din interior şi să avem o culoare frumoasă a pielii.

Este vorba despre nişte extracte naturale de morcov, cătină sau mango pe care le putem lua şi înainte cu o lună de a merge la mare, spun medicii.

„În primul rând, contează alimentația pentru un bronz frumos şi sănătos. Alimentația trebuie să fie bogată în vitamine, precum A şi C, în minerale cu rol antioxidant şi în beta-caroten (acel pigment de tip licopen, de culoare roșie, galben-portocalie).

Care e cel mai consumat aliment pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Poate fi consumat fără limită de cantitate. Cercetătorii au demonstrat scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată”

De asemenea, şi alimente bogate în apă. Toate ne ajută să obținem un bronz sănătos. Dar putem lua și suplimente alimentare, adică niște concentrate, nişte extracte naturale care, în primul rând, stimulează secreția de melanină la nivelul pielii, deci ne ajută să ne bronzăm mai repede, așa cum ne dorim, dar și mai sănătos.

În același timp, este foarte important să ele asigură o protecție antioxidantă, pentru că aceste raze UV acționează ca niște radicali liberi și ne îmbătrânesc și ne îmbolnăvesc. Și intern, putem începe chiar de acum să luăm aceste suplimente, chiar dacă mergem peste o lună la mare.

Este bine să luăm extracte naturale de morcov, de cătină, de mango care ajută la bronzare sănătoasă și uniformă.

Extractele de ghimbir și turmeric ne fac protecție contra razelor UV, ca și uleiul de cătină. Coenzima Q10 este foarte importantă pentru că asigură energia organismului

Uleiul de măsline încapsulat, sub formă de extract, nu să ne dăm cu ulei de măsline și să ne așezăm la soare, crezând că nu ne mai ardem. Adevărul nu este chiar așa.

Resveratrolul, pe care îl consumăm din fructele de pădure (acelea de culoare închisă) și din struguri roșii, îl putem lua și sub formă de extract.

Deci toate acestea ne pot ajuta să ne bronzăm uniform”, a spus dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, la emisiunea Sfat de Sănătate, de la  Antena 3.

În ce priveşte uleiurile naturale aplicate pe piele înainte de a sta la soare, medicul spune că acestea nu dăunează, însă nu trebuie înlocuite cu crema cu SPF şi nici nu trebuie să stăm ore întregi la plajă, bazându-ne pe ele.

„Eu recomand să folosim, de exemplu, niște creme care în primul rând au un filtru mineral, adică oxid de zinc și dioxidul de titan, care pur și simplu sunt ca un scut, reflectă razele solare, și UVA și UVB-ul.

În plus, ele au în compoziție aceste extracte naturale despre care am vorbit, care să ne ofere și protecție.

Să folosim doar ulei de jojoba sau ulei de măsline înainte de a sta la plajă nu este bine, pentru că încarcă și pielea, iar în combinație cu razele soarelui pot să blocheze porii. Și, bineînțeles, ele trebuie folosite rațional și în funcție de tipul de piele.

Iar pentru copii, medicii pediatri nu recomandă expunerea directă la soare până la vârsta de doi ani. În primul rând pentru că acele melanocite încă nu sunt suficient de dezvoltate, dar nici sistemul nervos nu este suficient de dezvoltat”, a mai explicat medicul Constantina.

Cum facem corect protecţie solară

„Fotoprotecţia este importantă. O cremă solară eficientă trebuie să ofere protecţie completă împotriva razelor UVA şi UVB, să aibă un factor de protecţie minim SPF 15 şi SPF 30, în cazul copiilor (…).

Nu trebuie să ne expunem la soare în perioade de maximă intensitate (între orele 10 şi 16), chiar dacă ne acoperim cu creme de protecţie solară puternice.

Nu uitaţi că orice cremă am folosi, ea nu ne poate oferi fotoprotecţie sută la sută, în special când nivelul de radiaţii (pe o scara de la 1-15) e crescut.

Trebuie să ne protejăm corpul în mod adecvat, prin purtarea unei îmbrăcăminţi realizată din fibre naturale (care să permită pielii să transpire), a unor pălării cu boruri largi, care să acopere părţile susceptibile de arsuri (inclusiv urechile şi nasul) şi să folosim ochelari de soare de calitate cu filtru UV.

Este recomandabil să utilizam creme de protecţie care acţionează prin blocarea radiaţiilor solare; este de preferat utilizarea cremelor ce au o mare concentraţie de extracte naturale, care, chiar dacă nu au un factor de protecţie foarte înalt, sunt mai bine tolerate de către piele.

În plus, ele nu conţin substanţele chimice (parabeni, oxybenzon, coloranţi, parfum sintetic, PEG, SLS, parabeni, derivaţi din petrol, parafină, silicon) dăunătoare pielii şi corpului nostru în general şi care pot provoca reacţii alergice şi fotosensibilitate, ca şi tulburări hormonale şi afectarea fertilităţii la femei: ulei de măsline, ulei de cătină, aloe vera, germeni de grâu, gălbenele, brusture, coenzima Q10, alge marine, avocado”, a recomandat dr. Ruxandra Constantina.

Noul trend pe TikTok, nu este cu pastila, ci vorbim de bronzatul cu bere. Medicii avertizează asupra pericolului

Sezonul concediilor de vară a este în toi, iar turiștii profită pentru a se întoarce acasă cu un bronz frumos pe care să-l etaleze pe rețelele de socializare sau la întâlnirile cu prietenii.

De ceva vreme, pe internet a început să circule o așa-zisă nouă metodă de bronzare. Medicii avertizează că este extrem de periculoasă și poate provoca cancer.

În loc să recurgă la metode de protecție solară adecvate, mulți tineri au adoptat ideea de a folosi bere pentru a obține un bronz închis și durabil, considerând că aceasta este o opțiune mai economică și durabilă.

Cu toate acestea, această abordare poate avea consecințe grave.

Conform susținerilor promovate de susținătorii acestui trend de pe platforma TikTok, se afirmă că compușii precum zaharurile și acizii din compoziția berii pot ajuta la intensificarea bronzului și menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită antioxidanților.

Cu toate acestea, experții în domeniul dermatologiei și sănătății resping aceste afirmații și subliniază absența unor dovezi științifice care să susțină aceste efecte.

Citește și: Mircea Badea s-a comparat cu Zlatan Ibrahimovic. Reacţia lui Mihai Gâdea a devenit virală FOTO

În plus, utilizarea berii în scopul bronzării poate să conducă la consecințe negative pentru piele. În cel mai bun caz, aceasta poate provoca arsuri solare și îmbătrânire prematură a pielii.

Totuși, când este folosită în mod excesiv, această practică aparent inofensivă poate duce chiar la dezvoltarea cancerului de piele, în special melanomul.

Doctorul Maham Khan, un dermatolog cu experiență, a atras atenția asupra pericolelor asociate cu acest trend și a avertizat cu privire la luarea în considerare a surselor online în domeniul procedurilor cosmetice sau medicale, potrivit Antena3.

El subliniază că bronzarea cu bere nu are niciun fundament științific și că aceasta nu oferă niciun nivel de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare emise de soare, care sunt cunoscute ca factori de risc pentru arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și dezvoltarea cancerului de piele, inclusiv melanomul.

În concluzie, această tendință de a folosi bere în locul metodelor de protecție solară și bronzare sănătoasă prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea pielii și poate duce la consecințe serioase, inclusiv dezvoltarea cancerului de piele.

Este important ca tinerii să se informeze corect și să evite astfel de practici nesănătoase, acordând prioritate sănătății și protecției pielii în fața oricărui trend viral.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul mare din Europa care a fost asaltat de români. Au ajuns a doua comunitate ca mărime și puțini vor să se mai întoarcă în țară: “Ne-au primit foarte frumos, cu multă căldură”
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Avertismentul Băncii Centrale: Sunt ușor de detectat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte