„Odată cu reintroducerea Religiei în sistemul de învățământ public, în mod similar altor discipline școlare (limba și literatura română, istorie, geografie, limbi moderne, informatică, biologie, fizică, chimie etc.), în unele școli au fost amenajate cabinete de Religie. Cabinetele de Religie în unitățile de învățământ din România sunt excepții, iar nu o regulă, fiind înființate la inițiativa și cu sprijinul financiar al părinților, cu acordul inspectoratelor școlare. Materialele didactice folosite au intrat în inventarul școlii„, potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.
CITEŞTE ŞI: BOR vrea să deschidă CABINETE DE RELIGIE în toate şcolile. Moise Guran: Părinte Patriarh, lăsaţi-o mai uşor
De exemplu, în București, „la inițiativa părinților” au fost înființate două cabinete de religie, unul la Școala Gimnazială nr. 32 „Maica Domnului”, amenajat „împreună cu cabinete pentru alte discipline școlare și o sală de sport modernă”, iar al doilea la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din sectorul 6.
Totodată, la Școala Gimnazială nr. 178 din sectorul 1 există, potrivit comunicatului, o „sală multidisciplinară pentru limba română, istorie și religie”.
„Pentru orice disciplină școlară, cabinetul este un centru de resurse cu semnificație didactică, cu rol motivațional pentru elevi. Cabinetul de Religie nu afectează procesul didactic sau repartizarea pe săli de studiu, existența acestuia fiind apreciată pentru contribuție la prestigiul unității de învățământ„, potrivit aceluiaşi document.
CITEŞTE ŞI: Elevii care nu fac ora de religie nu au voie să plece din şcoală. Ce opţiuni au