Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, diagnosticat cu COVID chiar de Crăciun

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a fost depistat pozitiv cu COVID-19 chiar de Crăciun. Cu doar trei zile în urmă, Patriarhul Bartolomeu făcea apel la credincioșii care nu s-au vaccinat anti-Covid să facă acest lucru.
Alina Costache
25 dec. 2021, 12:45
Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, diagnosticat cu COVID chiar de Crăciun

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, liderul spiritual al celor 300 de milioane de credincioşi ortodocşi din lumea întreagă, s-a infectat cu coronavirus deși este vaccinat cu schemă completă și prezintă forme ușoare, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Constantinopolului.

Cu doar trei zile în urmă, în mesajul tradițional de Crăciun, Patriarhul Bartolomeu a făcut apel către credincioșii care nu s-au vaccinat anti-Covid să facă acest lucru.

„Și în ultimul an, pandemia de coronavirus Covid-19 a tulburat omenirea. Îi dăm slavă milei lui Dumnezeu, care a întărit specialiștii și oamenii de știință să dezvolte vaccinuri eficiente și alte medicamente pentru a face față acestei crize și îi încurajăm pe toți credincioșii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru și pe toți să adere la măsurile de protecție. masuri ale autoritatilor sanitare.

Știința, în măsura în care funcționează ca un slujitor al omului, este un dar neprețuit al lui Dumnezeu.

Trebuie să acceptăm cu recunoștință acest dar și să nu ne lăsăm induși în eroare de vocile iresponsabile ale ignoranților și autoproclamați reprezentanți ai lui Dumnezeu și sfătuitori duhovnicești ai credinței autentice, care, totuși, se invalidează lamentabil prin absența iubirii față de frații lor, a căror vieți pe care le expun unui pericol grav”, spunea Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului în urmă cu câteva zile.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 25 decembrie. Aproape 600 de infectări în ziua de Crăciun

Vești bune despre evoluția pandemiei. Infectarea cu varianta Omicron, risc de spitalizare mai scăzut decât tulpina Delta. Avertismentul oamenilor de știință

Infectarea cu tulpina Omicron a Sars-Cov-2 prezintă un risc de spitalizare cu 50% de până 70% mai scăzut decât tulpina indiană Delta, notează o analiză a a Agenţiei brtanice a securităţii sanitare (UKHSA).

Al doilea Crăciun, pregătit pe timp de pandemie. Ce face omenirea după ce Omicron a lovit puternic!

Această analiză, publicată joi şi care confirmă două studii britanice publicate miercuri, este însă ”extrem de incertă, din cauza numărului mic de bolnavi infectaţi cu tulpina Omicron spitalizaţi în prezent, a imposibilităţii măsurării efective a tuturor infecţiilor precedente, dar și a unei răspândiri limitate a omicron în grupurile mai în vârstă”, subliniază într-un comunicat agenţia.

Cu toate acestea, din cauza unei răspândiri rapide a variantei Omicron, presiunea asupra sistemului sanitar urmează să fie gravă, potrivit agenţiei.

”În pofida faptului că o mică proporţie (…) riscă spitalizarea, este vorba despre un număr important de persoane, iar ”presiunea asupra NHS”, sistemul publc britanic de sănătate, ”va creste”, avertizează UKHSA.

”Numărul cazurlor este în prezent foarte mare în Regatul Unit, iar chiar o răspândire relativ slabă care necesită o spitalizare va conduce la îmbolnăvirea gravă a unui număr important de persoane”, subliniază directoarea henerală a UKHSA, Jenny Harries.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...