Programele sunt finanțate 100% din fonduri nerambursabile, termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte pentru a fi validate și transmise autorității competente fiind 24 aprilie, potrivit Agerpres.
Potrivit proiectului de hotărâre privind parcul Cișmigiu, se urmărește protejarea arborilor ocrotiți pentru punerea acestora în valoare prin asigurarea lucrărilor fitosanitare și de toaletare, precum și amplasarea elementelor de informare a publicului în scopul conștientizării importanței acestor copaci.
În Parcul Cișmigiu sunt arbori ocrotiți din speciile Platanus, Torreya nucifersa, Torreya californica, respectiv Cedrus atlantica care în prezent nu sunt puși în valoare pe măsura atributului lor de vestigii naturale, mai relevă sursa citată.
La rândul său, proiectul referitor la Parcul Carol precizează că lucrările aferente pentru punerea în valoare a patrimoniului natural reprezentat de arborii ocrotiți presupun efectuarea de lucrări fitosanitare, de toaletare, executare și montare a elementelor de protecție/susținere și amplasarea elementelor informative și iluminat peisagistic.
Parcul Carol reprezintă un reper în peisajul bucureștean, reunind valori culturale, istorice, într-un cadru caracterizat de un material dendrologic ce cuprinde atât exemplare de copaci înscriși pe lista arborilor ocrotiți, cât și unele cu atribute de monumente ale naturii, se mai arată în proiect.