Institutul Cantacuzino anunţă că au fost prelevate trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu tip VTEC O26, la care s-au adăugat şase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).
„Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând aşteptările întrucât nu erau indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) şi diferite de cele din brânză şi carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.
Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică.
Potrivit raportului, „rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienţi cu cele izolate de IISPV din brânză şi carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice”.
Rezultatele analizelor i-au luat o piatră de pe inimă patronului de la Bradet care acum a anunţat că BRADET se va transforma într-o companie, în acționariatul căreia este binevenit fiecare cetățean român din țară sau străinătate, precum și persoanele juridice înregistrate în România. „Lactate Brădet” se transformă în „Brădet Românesc S.A.”
„Este cea mai buna veste pe care am primit-o de la nastere. A sosit momentul sa pornim la treaba. Dupa cateva zile in care am cunoscut numai oameni cu totul si cu totul deosebiti, incercand sa aflu mai multe puncte de vedere, acum sunt gata sa va prezint concluzia. Sper ca alegerea mea sa fie pe placul celor mai multi si sa fie solutia perfecta.
Am ales sa lucram cu o echipa de oameni speciali, care au cunoscut in viata, atat succesul cat si suferinta adevarata. Eu sunt foarte hotarat sa nu renunt, datorita voua!
Vreau sa conduc acest proiect care sa arate tuturor ca romanii pot sa faca un produs romanesc adevarat.
Până acum mi-am respectat mereu furnizorii și clienții. Am plătit mereu prețul CEL MAI BUN pentru laptele achiziționat de la fermieri si microfermieri, am oferit clienților produse de CALITATE, la un preț convenabil. Am reinvestit, în fiecare an, profitul obținut, pentru a putea face față competiției cu companiile străine. Oricât de greu a fost, nu m-am lăsat doborât niciodată.
Am muncit 15 ani, timp in care am crescut putin cate putin. Am fost convins ca pot sa fac ceva pentru comunitatea in care m-am format ca om. Am crezut ca pot sa pun cate o caramida la reconstructia acestei frumoase tari in care am fost privilegiat de Dumnezeu sa traiesc, fiind convins ca daca fiecare dintre noi am face acest lucru ne va fi bine atat noua cat si semenilor nostri. Am crezut intotdeauna in oameni si in omenia lor, cu toate ca de-a lungul vietii am fost de multe ori lovit prin spate, probabil ca multi dintre Dumneavoastra, dar intotdeauna mi-am lins singur rana si am lasat dreptatea sa vina singura. Asa cum in anul 2008, un incediu nemilos mi-a distrus tot, si acum, am puterea sa o iau de la capat, ca impreuna sa realizam ceva de vis.
Astazi punem prima caramida la constructia companiei Bradet Romanesc S.A. Incepem sa strangem capitalul social. A SOSIT MOMENTUL sa vedem cat de PUTERNICI suntem in fata celor care vor sa ingroape tot ce este produs AUTENTIC ROMANESC. Dupa strangerea capitalului, pe durata a 60 de zile, infiintam societatea pe actiuni si in functie de banii subscrisi decidem: fie construim o fabrica noua, fie extindem fabrica actuala. Daca reusim sa construim o fabrica noua, actuala fabrica va intra in circuitul agro-turistic. Suntem amplasati intr-o zona de vis, o zona de maxima relaxare la care toti actionarii vor avea acces gratuit dupa o regula stabilita impreuna.
Modalitatea de subscriere este simpla si total transparenta fiind asigurata de platforma sprijina.ro.
Asadar, incepem. Cu Dumnezeu inainte!”, a scris Marius Badea pe pagina de Facebook.