Un somn odihnitor este extrem de important pentru sănătatea organismului, iar anumite alimente te ajută să dormi mai bine și să scapi de stres. Acestea reduc riscul de a dezvolta boli cronice, mențin creierul sănătos și întăresc sistemul imunitar.
În general, medicii specialiști recomandă să dormi între șapte și nouă ore pe noapte, dar mulți oameni reușesc să se odihnească doar cinci sau șase ore, iar alții se confruntă cu insomnie sau apnee. Există mai multe strategii care pot fi folosite pentru a te odihni mai bine. Printre acestea se numără modificarea dietei, unele alimente având un aport crescut de nutrienți benefici.
Apa cu minerale sau suplimentele pe bază de magneziu luate înainte de culcare pot avea un impact pozitiv asupra calității somnului. Magneziul joacă un rol extrem de important în reglarea neurotransmițătorilor implicați în somn și relaxare, asigurând o odihnă mai profundă. Proprietățile de relaxare a mușchilor ajută la scăderea tensiunii și generează o stare de calmitate, iar nivelul hormonilor de stres scade.
Un bol de iaurt grecesc înainte de culcare te ajută să obții un somn odihnitor. Proteina ajută atât la relaxare, cât și la repararea musculară peste noapte. În plus, alimentul ajută la menținerea intestinului sănătos.
Fructele au un conținut natural de zahăr și potasiu și reprezintă o sursă excelentă în cazul în care există probleme cu somnul. Anumite fructe conțin triptofan, un precursor al serotoninei, care ajută la relaxare și îmbunătățește calitatea somnului. Înainte de culcare, este recomandat consumul de fructe bogate în potasiu, cum ar fi bananele, care ajută la relaxarea musculară.
Specialiștii recomandă introducerea nucilor și a semințelor în dietă, pentru că sunt bogate în magneziu și în alți nutrienți benefici unui somn de calitate.
„Nucile și semințele conțin aminoacidul triptofan, care este precursorul serotoninei și al melatoninei, care contribuie la un somn ma bun”, susțin specialiștii. De exemplu, un sfert de cană de migdale oferă aproximativ 100 de miligrame de magneziu, în timp ce un sfert de cană de semințe de dovleac oferă aproximativ 65 de miligrame. Nucile și semințele vin, de asemenea, cu multe alte beneficii pentru organism, potrivit Spectacola.
Citește și: Abdomen plat: 7 moduri ca să dai jos burta fără să mergi la sală. Lista alimentelor pe care să nu le mănânci