Patru alimente care te ajută să slăbeşti rapid, dar te ajută şi să rămâi sănătos. Nu este indicat să urmezi o dietă strictă sau să te înfometezi, ci doar să fii atent la ceea ce mănânci. Secretul se află în numărul caloriilor consumate.
Citeşte şi: Dr. Mencinicopschi recomandă cele două alimente care te ajută să slăbești: ţin de foame şi fac „pătrăţele”
Cele mai bune alimente pentru a pierde rapid în greutate au sub 40 de calorii şi sunt foarte bogate nutritiv. Ele sunt următoarele:
1. Măr. Unul dintre alimentele care ajută mult la procesul de slăbire este mărul, care reprezintă și unul dintre cele mai consumate fructe de români. Merele au foarte puține calorii, dar au mulți nutrienți, multe fibre, conțin vitamina C, potasiu și antioxidanți care ne întăresc imunitatea și ne fac mai sănătoși.
2. Rucola. Acesta este un alt aliment foarte bun pentru slăbit rapid. Această plantă are multă vitamina K, dar conține și calciu, potasiu și folat.
3. Sparanghel. Alt aliment bun pentru slăbit rapid este o legumă – sparanghelul, despre care cu toții știm că este și foarte sănătoasă, nu doar săracă în calorii. Această legumă are multe proprietăți, în special care vizează sănătatea inimii.
4. Broccoli este un alt aliment bun pentru slăbit rapid, cu un conținut imens de nutrienți. Cei care mănâncă mult broccoli au mai puține șanse să dezvolte boli de inimă sau anumite tipuri de cancer, potrivit specialiștilor de la Health Line.
Mihaela Bilic spune că una dintre noţiunile de bază ale nutriţiei este densitatea calorică. De aceasta trebuie să ţinem cont atunci când ne propunem să mâncăm sănătos sau să slăbim. Concret, raportându-ne la densitatea calorică, ar trebui să privilegiem alimentele care conţin puţine calorii, dar au un volum mare, cum ar fi ructele şi legumele, laptele şi iaurtul, ciorba şi salatele.
„Densitatea calorică este o noţiune de bază în nutriţie. Ea reprezintă raportul dintre conţinutul de calorii şi volumul unui aliment. Cu cât densitatea calorică este mai mare, cu atât alimentele sunt mai hrănitoare. Caşcavalul de exemplu are volum mic şi calorii multe, 1/2kg de caşcaval înseamnă o rotiţă cât un pumn şi aproape 400 calorii.
Oleaginoasele de tip seminţe, nuci, migdale sau ciocolata sunt şi ele exemple de alimente cu densitate calorică mare: 100 g înseamnă 650 calorii. Toate produsele uscate şi deshidratate, fie că e vorba de mezeluri, biscuiţi sau sticksuri, au în medie 450 cal/ 100 g”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.