Patru chinezi au mâncat 30 kg de portocale. Wang și cei trei colegi ai săi au cumpărat o cutie de portocale cu o greutate de 30 de kilograme în valoare de 50 de yuani (564 Rs) în timpul călătoriei lor de afaceri la Kunming.
Citeşte şi: China a lansat un tren care atinge viteze de 620 de kilometri pe oră. Imagini cu interiorul prototipului
În timpul achiziției, nu și-au dat seama că vor fi taxați suplimentar de compania aerienă. În timp ce se pregăteau să urce în avionul care îi ducea acasă, angajatul de pe aeroport le-a transmis că le va percepe 10 yuani pentru fiecare kilogram în plus. În acel moment, cei patru au ajuns la o concluzie comună de a mânca fructele acolo. Le-a trebuit mai puțin de 30 de minute să termine cutia.
„Am stat acolo și am mâncat totul. A durat aproximativ 20-30 de minute. Buzele noastre au ars atât de rău câteva zile mai târziu. Nu cred că voi mai mânca portocale pentru tot restul vieții mele. Nu se putea să împacheteze portocalele în patru bagaje de mână și să le ducă în cabină”, au declarat bărbaţii pentru Global Times.
E alertă în China după ce noile variante de pestă porcină africană identificate în fermele de porci din China sunt cel mai probabil cauzate de vaccinuri neautorizate, spun specialiștii din industrie.
Contaminarea cu aceste tulpini provoacă o afecțiune cronică având ca rezultat reducerea numărului de purcei născuți sănătoși, astfel că marii producători au decis sacrificarea animalelor bolnave pentru a opri răspândirea bolii.
De altfel, Vietnamul a declarat că a testat cu succes un nou vaccin contra pestei porcine africane, care ar putea intra în producția de serie în al doilea trimestru al anului.
Două noi tulpini de pestă porcină africană (ASF – African Swine Fever) au infectat peste 1.000 de animale în mai multe ferme deținute de New Hope Liuhe, al patrulea producător din China, precum și porci crescuți pentru firmă de fermierii cu care are contract, a declarat Yan Zhichun, șeful departamentului științific al companiei.
Cercetările au arătat că ștergerea unor gene MGF360 din pesta porcină africană creează imunitate. Dar virusul modificat nu a fost transformat într-un vaccin, deoarece a avut tendința de a se muta ulterior înapoi la un stadiu dăunător.
„Aceste deleții duble se pot secvenția și, dacă sunt identice cu cele descrise în laborator este o prea mare coincidență, pentru că nu veți obține niciodată aceeași deleție”, a spus Lucilla Steinaa, om de știință principal la International Livestock Institutul de Cercetare (ILRI) din Nairobi.
În 2004-2005, când tulpinile de gripă aviară H5 s-au răspândit în Asia, laboratoarele chineze au produs mai multe vaccinuri neautorizate împotriva gripei aviare, a declarat Mo Salman, profesor de medicină veterinară la Universitatea de Stat din Colorado, care a lucrat la sănătatea animalelor în Asia, crescând se tem că ar putea produce noi variante periculoase. „Vaccinul (vaccinurile) ilegal actual din China repetă istoria”, a spus Salman.