Primul seism, a avut o magnitudine de 2,1 pe scara Richter, s-a produs la ora locală 4:34, la adâncimea de 7 kilometri, la 42 km sud de Iaşi, 48 km nord-est de Bacău, 109 km vest de Chişinău şi 156 km nord de Galaţi.
Cel de-al doilea cutremur, cu o magnitudine de 2 pe scara Richter, a avut loc la ora 6:31, la o adâncime de 6 km, la 41 km sud de Iaşi, 49 km nord est de Bacău, 109 km vest de Chişinău şi 157 km nord de Galaţi.
Al treilea seism, cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter, s-a produs la ora 9:00, la adâncimea de 9 km, la 43 km sud de Iaşi, 47 km nord est de Bacău, 110 km vest de Chişinău şi 156 km nord de Galaţi.
Ulltimul cutremur, cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter, s-a produs la ora 09:15, la o adâncime de 10 kilometri, la 43 km sud de Iaşi, 47 km nord est de Bacău, 110 km vest de Chişinău şi 156 km nord de Galaţi.
Se împlinesc 43 de ani de la marele cutremur, cel mai puternic seism care a lovit România vreodată. Mărmureanu a acordat recent un interviu în exclusivitate și pentru Revista Teo, în care vorbea despre ce trebuie să știm cu privire la mișcările seismice.
În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!