Potrivit unui comunicat al ANI transmis vineri AGERPRES, Iulian Boț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2010 — aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al Comunei Liești, cât și calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apă Canal SA Galați.
În cazul lui Nicolae Topoleanu, inspectorii au reținut că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 — noiembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al Orașului Măcin, cât și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci”.
„În perioada deținerii calității de consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Măcin, întrucât societatea comercială — la care soția acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator — a încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orășenesc Măcin (instituție aflată în subordinea C.L. al Orașului Măcin), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicat.
Citeşte şi ANI a găsit şapte aleşi locali ca fiind incompatibili: doi sunt PRIMARI
Ioan Mariș s-a aflat în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan-Vodă, firma la care acesta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat un contract de prestări servicii cu Consiliul în valoare de peste 41.000 lei.
ANI mai precizează că Gyorgy-Zsolt Sofalvi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada aprilie — iunie 2012, întrucât, în perioada exercitării funcției publice de inspector șef adjunct în domeniul securității și sănătății în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcția publică, alegeri în urma cărora a fost ales consilier local în CL al Comunei Sîngeorgiu de Mureș.
Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.
Citeşte şi ANI: Incompatibil cu funcţia, primarul oraşului Mediaş a intrat în procedură de evaluare