Trei judeţe sunt sub COD GALBEN de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de vânt pentru mai multe zone din ţară.
Romania TV
06 mart. 2014, 06:19
Trei judeţe sunt sub COD GALBEN de vânt

Între orele 14:00 şi 17:00, local în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi 60 km/h.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele zile, vremea continuând să fie închisă, cu ploi şi vânt.

Ziua de joi nu aduce, din păcate, nici o schimbare în tabloul meteorologic de la noi din ţară. Vorbim despre aceeaşi vreme mohorâtă în toate zonele şi despre ploi pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. Izolat, în sudul teritoriului ploile vor fi mai abundente, iar în zona montană înaltă continuă precipitaţiile mixte. De altfel, şi vântul rămâne mai agitat în sud-estul ţării şi la munte, iar în orele amiezii termometrele strâng valori agreabile în nord-vest şi centru, respectiv 15 grade, plecând de la cel mult 5 grade în nord-est.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de PAŞTE şi 1 MAI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.Joi, cerul rămâne acoperit de aceeaşi pătură groasă de nori şi plouă. În plus, vântul este destul de agitat, sporind senzaţia de rece, desi maxima tervica se va situa in jurul valorii de 7 grade.

Vezi: PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine închisă cu ploi şi vânt

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi dimineaţa, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

Având în vedere că în multe zone ale ţării sunt precipitații, predominant sub formă de ploaie sau de lapoviță, însoțite de vânt puternic, conducătorilor auto le este recomandat să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa, în mers, între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, iar în zonele cu ceaţă densă şi luminile specifice.

Joi, între orele 9:00 și 13:00, în județul Constanța, circulația va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat, pe următoarele rute ocolitoare:

  • pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) ;
  • pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) .

Conducătorii auto care intenționează să se deplaseze spre zona restricționată, sunt rugaţi să circule cu atenție sporită și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară instituită pe rutele ocolitoare.

Din cauza unor accidente tehnice care au generat uzuri ale suprafeței carosabile sau ale platformei drumului, există două tronsoane ale unor căi rutiere de importanță națională pe care sunt instituite restricții temoprare de circulație:

DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:

  • pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;
  • pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

JUDEȚUL PRAHOVA: PE D.N. 1 SE EXECUTĂ LUCRĂRI DE SEPARARE A SENSURILOR DE CIRCULAȚIE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 8:35, în județul Prahova, pe DN 1, între kilometrii 88 și 89, pe raza localității Bănești, se execută lucrări de montare a unor dispozitive din beton, pentru separarea sensurilor de circulație. În aceste condiții, în zona executării lucrărilor, benzile nr. 2 ale amblelor sensuri de circulație de pe DN 1 sunt ocupate de utilaje / autovehicule, traficul rutier fiind restricționat. Se circulă, așadar, numai pe prima bandă a fiecărui sens de deplasare.

Tuturor conducătorilor auto care ajung în zona respectivă, le este recomandat să circule cu viteză redusă și atenție sporită și să respecte, cu strictețe, atât semnalele și indicațiile polițiștilor care acționează de la fața locului, cât și semnalizarea rutieră temporară instituită la locul executării lucrărilor.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care îți poate aduce câștiguri frumoase primăvara. Se poate cultiva ușor, în cantități mari și se vinde cu 20 de lei kilogramul
Capital.ro
Fiica lui Bruce Willis și Demi Moore a dat vestea tristă. A fost o mare suferință
Playtech.ro
Actul care te lasă fără moştenire, în 2025. Ce trebuie scris pe document exact
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Mesajele înfiorătoare trimise de Andrew Tate fostei iubite: „Ce rost să te am dacă nu te bat?”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
WhatsApp, pas decisiv în fața rivalilor. Funcția care schimbă regulile jocului 
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Mașinile, complet interzis. Decizie în România. Intră în vigoare luni, 7 aprilie, ora 15:00
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Noul buletin cu CIP și pentru copiii sub 14 ani. Când începe eliberarea lor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns