1. Itsukushima – Japonia
Potrivit religiei shintoiste, insula japoneză Itsukushima este un loc sacru, iar menţinerea purităţii acesteia este cel mai important lucru. Astfel, pentru a păstra insula curată, nimeni nu are voie să se nască sau să moară în acest loc, scrie unica.ro.
Nicio naştere sau moarte nu a mai avut loc pe această insulă din 1878, pentru că femeile gravide, bătrânii sau bolnavii sunt mutaţi când li se apropie sorocul. Mai mult, pe insulă a avut loc o luptă în 1555, iar comandantul celor care au câştigat bătălia a ordonat ca până şi pământul udat de sânge să fie mutat de pe insulă cu bărcile.
2. Longyearbyen – Norvegia
La cimitirul din oraşul Longyearbyen, situat pe insula norvegiană Svalbard, ultimul om a fost îngropat acum 70 de ani. Autorităţile au interzis moartea în oraş deoarece corpurile îngropate în solul îngheţat nu putrezesc niciodată. Oamenii de ştiinţă au găsit în permafrost corpul intact al unui bărbat care murise de gripă spaniolă în 1917, virusul fiind încă activ.
Persoanele bolnave şi cei foarte bătrâni sunt trimişi cu bărcile sau elicopterele în oraşe învecinate pentru a-şi trăi ultimele clipe.
3. Falciano del Massico – Italia
Primarul oraşului italian a decis că cetăţenii nu mai au loc în cimitir, astfel, până la construirea unui nou spaţiu, nu le mai permite să moară. Din această cauză, cetăţenii din localitate sunt în conflict cu oraşele vecine pentru locurile de veci, pe care se ceartă încă din 1964.
Până la rezolvarea situaţiei, oamenii sunt nevoiţi să-şi îngroape rudele în alte oraşe, sau să se descurce cum pot.
4. Sarpourenx – Franţa
Primarul acestui oraş nu numai că a interzis moartea cetăţenilor, dar a ameninţat că cei care se decid să părăsească această lume, vor fi aspru pedepsiţi. Şi aici problema este tot un decret care nu permite autorităţilor să extindă graniţele cimitirului deja plin.