Astfel, laa data de 12.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor D. A.-R., F. C.-S., C. A. şi D. D.-M., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, precizează DIICOT într-un comunicat.
În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul D. A.-R., în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat şi exploatat sexual o minoră, în vârstă de 16 ani, pe raza judeţelor Sibiu şi Constanţa, în vederea obţinerii de foloase materiale. Minora a fost transportată la domiciliul inculpatului D.A.-R., în municipiul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituţia timp de aproximativ 2 săptămâni, în folosul inculpatului.
Ulterior, victima minoră a fost transportată şi adăpostită într-un apartament închiriat din municipiul Constanţa, unde a continuat să practice prostituţia. După o săptămână, nemulţumit de încasări, inculpatul D. A.-R. i-a propus victimei să revină în municipiul Sibiu, iar la refuzul acesteia, inculpatul a recurs la agresiuni fizice, provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
În vederea exploatării sexuale a victimei minore, inculpatul a publicat mai multe anunţuri pe diferite site-uri de profil, precizează DIICOT.
La data de 11.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa (3 în localitatea Techirghiol şi una în oraşul Eforie), cu ocazia cărora la locuinţele inculpaţilor au fost identificate şi ridicate 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conţinând substanţe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile şi 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum şi documente cu valoare probatorie.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anilor 2017 – 2019, inculpatul D. A.-R., în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a procurat din Olanda şi introdus în ţară, fără drept, mai multe colete conţinând disimulate cantităţi importante de droguri, pe care ulterior le-a comercializat pe piaţă ilicită din judeţul Constanţa atât personal cât şi prin intermediul celorlalţi inculpaţi, obţinând astfel foloase materiale injuste.
La data de 12.09.2019, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor D. A.-R., F. C.-S., C. A. şi D. D.-M., pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanţa.