INCENDIU CLUB COLECTIV. Au povestea trasă la indigo: au trăit în acelaşi loc aceleaşi secunde care le-au schimbat pentru totdeauna viaţa. Alex Plingu, Andrei Trifan şi Andrei Bud au plecat din spital, după o lună cu bucurie, dar şi cu tristeţe că nu toţi vor face sărbătorile acasă.
„E normal sa vezi cu alti ochi vand ai vazut moartea tot cu aceiasi ochi, e normal sa vezi viata dupa ce ai vazut moartea. Nicio carte nu te invata viata. Acum de Craciun cum o sa faca oamenii astia care si-au ingropat copiii, o parte din sufletul lor, cand iti ingropi copilulu, cand arunci cu pamant peste el cum te simti?”, a spus Alex Plingu.
Tragedia le-a arătat faţa bună, dar şi pe cea rea a ceea ce înseamnă sprijin, atenţie şi grijă.
„Aceasta a fost o lectie de viata o lectie tragica. Au venit de pe strada, ne-au ajutat in clipele noastre de suferinta, ne-au umezit buzele cu apă, ne-au adus de mancare, fructe, suplimente”, a spus Andrei Bud.
Autorităţile însă le-au înşelat cu mult aşteptările.
„Ne-a deranjat cel mai tare ca mai mult oamenii de rand, oamenii normali ne-au ajutat mai mult decat ne-a ajutat Guvernul si stiu ca multe scaune sunt calde ca s-au schimbat din cauza asta, multi au profitat. „Oamenii astia care au avut grija de noi au facut ture triple. Oamenii astia sunt rasplatiti pentru ce au facut? Am inteles ca spitalele au fost ajutate si s-au dat anumite chestii, nu cred”, a spus Alex Plingu.
„În toata aceasta perioada, in care am stat cantonati in salon, nu am fost vizitat de nicio autoritate decat de primarul meu din Mangalia”, a declarat Andrei Bud.
„Sper sa fie o palma pentru ISU pentru ca din cate am inteles dupa incediu s-au inchis 50 de baruri si cluburi. Asta ne arata o problema sistemica”, a declarat Andrei Trifan.
Răniţii din Colectiv cer autorităţilor să aplice legea şi să nu lase loc e tocmeală, mai ales când viaţa unor oameni depinde de asta.
În spitalele din Bucureşti, 19 pacienţi rămân în continuare internaţi, iar în spitalele din străinătate, 21 de răniţi, dintre care doi sunt în stare critică.