Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns marţi la Parlament pentru a fi audiat în comisia parlamentară specială de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în viaţa politică. Audierea a avut loc cu uşile închise, presa neavând acces la lucrările şedinţei.
La finalul audierilor, Paul Stănescu a spus că a reluat practic acele declaraţii, relatând că la jumătatea lunii noiembrie „un prieten foarte bun prieten” a venit la el şi i-a transmis un mesaj din partea lui Lucian Pahonţu: „La mijlocul lunii noiembrie, un prieten foarte bun a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahonţu, şeful SPP. Mi-a spus că până în martie Dragnea va fi istorie, iar eu o să ajung şeful PSD alături de alţi colegi şi o să am protecţia SPP”.
El a precizat că întâlnirea a avut loc la Ministerul Dezvoltării şi a susţinut că prietenul său nu face parte din niciun partid sau din vreo structură şi că nu poate spune cine este pentru că nu are acordul acestuia.
Întrebat dacă are certitudinea că mesajul era transmis chiar de către Pahonţu, Paul Stănescu a răspuns: „Sută la sută da. A fost şi este un prieten foarte bun în continuare. Nu am dovezi. Eu nu am acuzat SPP. Eu am toată stima pentru ofiţerii din SPP”.
La sfârşitul lunii ianuarie, vicepremierul Paul Stănescu, declara că şeful SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis printr-un „prieten” că liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi „executat” şi că el ar putea prelua „şi partidul chiar”.
„A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar”, spunea Stănescu.
Întrebat ce înseamnă să colaboreze, Stănescu a răspuns: „Nu ştiu. Am spus următorul lucru: te rog să-i spui că a greşit adresa total. Nu ştiu cine e Pahonţu, nu l-am văzut în viaţa mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul şi nici nu mă gândesc. Nu cred că SPP e de vină, cred că oamenii sunt de vină şi e impardonabil să se spună aşa ceva. Eram vicepremier, asta înseamnă un atentat grav la democraţie”.
La comisie s-a prezentat marţi pentru a fi audiat şi generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP.
La începutul lunii februarie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că nu mai vrea să beneficieze de protecţia SPP. Aceeaşi decizie au luat-o şi alţi demnitari.