După ce a lansat „Fetița ta de milioane”, Paulina a devenit un nume răsunător în peisajul muzical. Piesa ei a făcut furori în mediul online și a ajuns pe locul 20 în topul Billboard România. Cu toate asta, tânăra artistă s-a temut că nu va putea depăși niciodată pragul de „one hit wonder”, potrivit Vice.
Așa că a continuat să muncească și să creeze, timp în care s-a dezvoltat și a reușit să nu se mai considere fragilă: „Dacă nu mă ridic să lupt pentru mine, dispar”.
Astfel, a apărut albumul „Săraca fată bogată” pe care l-a lansat în luna martie a acestui an și pe care îl numește „o rebeliune artistică”. Paulina a experimentat cu noile sale piese și a introdus pe ritmuri de manele elemente de lăutărească, trap și chiar rock.
Piesele Paulinei iau viață în propria locuință, unde ea produce, compune și înregistrează. Mai întâi lucrează la instrumental, iar în acest timp versurile pur și simplu vin de la sine.
„Dacă nu se întâmplă, renunț și fac altceva. Subconștientul meu face cea mai bună treabă și nu forțez niciodată lucrurile. Dacă fac asta, nu iese ce trebuie, se simte fals. După ce am linia, trebuie să am și un subiect despre care să scriu. Uneori am, alteori nu, și din nou renunț și o las pentru când mă va lovi de nicăieri inspirația divină”, spune ea.
Anul acesta, fanii o vor putea vedea și la Electric Castle, festival care va avea loc în perioada 19 – 23 iulie.
Despre noul album, Paulina spune că reprezintă paradoxul dintre dezolare și opulență, teme frecvent întâlnite în piesele ei.
„Compun fără scop și niciodată nu lucrez la un album, ci pur și simplu scriu ceea ce simt, aproape zilnic, fără să mă limitez sau să îmi impun un anumit concept. Albumele s-au întâmplat pur și simplu în momentul în care am adunat multe melodii care păreau să facă parte din același univers. Piesele au creat albumul și nu invers, iar eu am ales titlul.
Dezolarea și opulența au format combinația care s-a tot repetat în arta mea, deci paradoxul „Săraca fată bogată” mi s-a părut un titlu de album perfect.
E o rebeliune pentru că e un haos organizat. Mi-am permis să mă duc în direcții aproape arbitrare și să fac ce nu am mai făcut până acum. Pe clasicul ritm de percuție de manea, am introdus elemente de lăutărească, trap și rock. Toate astea, bineînțeles, în timp ce ne plasăm într-un univers de tristețe în bogăție ori bogăție în tristețe, care îmi e caracteristic”.
Paulina subliniază faptul că și-a dorit ca prin noul album să atragă atenția elitiștilor care consideră că persoanele care ascultă manele au un coeficient de inteligență mai scăzut.
„Sincer, am scris melodia ca să-i enervez pe elitiști. Mi se pare foarte amuzantă fragilitatea oamenilor care își iau trigger pe anumite genuri de muzică și nu suport impostura lor. Una e să nu-ți placă manelele și să nu asculți, alta e să arunci cu prejudecăți și să discriminezi întreaga comunitate care ascultă manele.
Oamenii cu adevărat cerebrali nu adoptă perspective atât de reducționiste. E doar o dorință disperată de a părea diferiți de „ăia proști”, probabil pentru că în sinea lor nu se consideră suficient de buni”.