Pavilioane cu grafică florală în Italia. Începând cu luna ianuarie, când Italia demarează campania de vaccinare anti-COVID, sute de pavilioane de vaccinare din lemn vor fi instalate în întreaga țară. Acestea vor fi împodibite cu o grafică florală, conform CNN.
Citește și: Italia respinge extrădarea fostei şefe DIICOT Alina Bica
Designul pentru aceste pavilioane de vaccinare a fost creat de echipa arhitectulului Stefano Boeri, cel căruia i-a fost încredințată misiunea de a crea un logo și o identitate vizuală pentru campania de vaccinare. Arhitectul a explicat că simbolul floral sugerează regenerarea.
În total vor fi amplasate 1.500 de astfel de pavilioane circulare în piețele centrale din orașe, simbolul vieții sociale pentru italieni. Acestea vor avea un interior de lemn și un acoperământ reciclabil din material textil, impermeabil, care va avea imprimat pe partea exterioară simbolul unei primule, o floare timpurie de primăvară.
Pavilionul va avea o structură centrală și va găzdui inclusiv zone de servicii (toalete, vestiare, facilități de stocare) pentru cadrele medicale care vor lucra aici la vaccinarea populației. Pavilioanele vor putea fi apoi dezasamblate și refolosite. Mai mult decât atât, structura își va autogenera energia, prin intermediul unor panouri solare amplasate pe acoperiș, care va furniza suficientă electricitate pentru funcționarea întregului pavilion.
„Vaccinarea va fi un act de responsabilitate civică, de dragoste față de ceilalți și de redescoperire a vieții. Dacă acest virus ne-a închis în spitale și în case, vaccinul ne va aduce înapoi în contact cu viața și cu natura care ne înconjoară”, a explicat Stefano Boeri care este mesajul transmis prin această grafică special concepută.
Pavilioane cu grafică florală în Italia. Stefano Boeri este unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Italia, vestit pentru conceptul lui de „pădure verticală” (Il Bosco Verticale) – fațade de clădiri acoperite cu verdeață și copaci. Acesta a lucrat pro bono pentru proiectul campaniei de vaccinare.
Italia este ţara din Europa în care s-au înregistrat cele mai multe decese cauzate de coronavirus, de la începutl pandemiei. Bilanţul morţilor a depăşit 64.000, potrivit AFP. La nivel mondial, numai SUA, Brazilia, India şi Mexic înregistrează un număr mai mare de decese de la începutul pandemiei.