PDL a sesizat Avocatul Poporului în cazul „PUCIULUI” de la Consiliul Judeţean Brăila

Preşedintele PDL Brăila, deputatul Alexandru Nazare, a declarat, vineri, că democrat-liberalii au sesizat Avocatul Poporului în cazul 'puciului' de la Consiliul Judeţean Brăila, în care majoritatea formată din PSD-UNPR-PPDD a încercat, prin organizarea a două şedinţe de îndată, înlocuirea vicepreşedintelui liberal Ovidiu Nechita cu social-democratul Ionel Avram.
Ionela Marcu
12 sept. 2014, 09:22
PDL a sesizat Avocatul Poporului în cazul

Am sesizat Avocatul Poporului şi Comisia de abuzuri din Parlamentul României. Vom merge şi în instanţă şi vom duce aceste speţe până în pânzele albe, până se potolesc, pentru că judeţul nu poate fi condus prin delegaţie. Toate aceste tentative de a înscăuna omul lui Stancu la conducerea Consiliului Judeţean mi se par complet defazate. PSD nu a înţeles că nu se mai poate aşa, nu mai poţi să faci administraţie cu pumnul în gură. Nu am mai văzut nicăieri ca grămezi de pucişti organizate să încerce să pună mâna pe CJ cu nonşalanţă, sfidând legea’, a afirmat Alexandru Nazare, potrivit Agerpres.

Deputatul PDL a făcut apel la PSD ‘să nu mai facă de ruşine Brăila’.

Fac un apel la cei care conduc în acest moment Brăila şi, în special, la administraţia PSD, care şi-a dovedit pe deplin incapacitatea de a conduce acest judeţ, să nu mai facă de ruşine Brăila. Mi se pare o ruşine fără margini tot spectacolul făcut de grămada de pucişti din CJ. Să încerci de două ori să faci o majoritate, de două ori să fii ilegal şi să pretinzi că eşti legal, mi se pare un spectacol grotesc’, a spus parlamentarul PDL.

Prefectura Brăila a declarat miercuri nelegală şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean (CJ) Brăila din data de 5 septembrie, convocată de majoritatea PSD-UNPR-PP-DD şi în care s-a decis înlocuirea vicepreşedintelui liberal Ovidiu Nechita cu social-democratul Ionel Avram.

‘Conform Legii 340/2004, în urma exercitării controlului de legalitate de către prefect asupra hotărârilor Consiliului Judeţean nr. 104, 105, 106, 107, 108, adoptate în şedinţa de îndată din 5 septembrie, s-a constatat nelegalitatea acestora, precum şi a operaţiunilor administrative ce au stat la baza hotărârii lor. În consecinţă, s-a solicitat Tribunalului Brăila, secţia de Contencios administrativ şi fiscal anularea lor. În temeiul art. 3, alin. 3 din Legea 554/2004, actele atacate de prefect se suspendă de drept până la soluţionare’, a declarat, pentru AGERPRES, şeful cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

În urma declarării nelegale a şedinţei de CJ din data de 5 septembrie şi a constatării nelegalităţii hotărârilor adoptate în această şedinţă, liberalul Ovidiu Nechita revine pe funcţia de vicepreşedinte al CJ Brăila.

Majoritatea PSD-UNPR-PPDD a reuşit, vinerea trecută, pentru o zi, schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Ovidiu Nechita, prin convocarea, în aceeaşi zi, a două şedinţe de îndată.

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, şi vicepreşedintele CJ, Florin Mija, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, ambii arestaţi la domiciliu, au fost suspendaţi din funcţie prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!