PDL „a zburat” pentru Guvern

Mobilizare generală în PDL. Parlamentarii au fost aduşi la Bucureşti cu avioane şi elicoptere  din toate colţurile ţării pentru a fi prezenţi la învestirea cabinetului Ungureanu, relatează Romania TV. "Avem suficiente voturi pentru a trece Guvernul", a spus deputatul Mircea Toader, lider al grupului PDL.
Romania TV
08 feb. 2012, 07:29
PDL

Pentru a-şi asigura voturile necesare pentru Cabinetul Ungureanu, Puterea şi-a adus în Capitală, noaptea trecută, parlamentarii prinşi de viscol în teritoriu.

Doi deputaţi ai PDL şi unul din partea minorităţii turco-tătare au ajuns marţi seară la Bucureşti cu o cursă specială a Companiei Tarom. Este vorba de o cursă Bucureşti-Constanţa şi retur, efectuată pentru pasagerii blocaţi în cele două oraşe, cu care au călătorit 23 de pasageri.

Aflat la bordul aeronavei, deputatul PDL Zanfir Iorguş a spus că această cursă a fost operată în special pentru oamenii care trebuiau să ajungă în străinătate şi nu aveau cu ce să ajungă la Bucureşti.

Erau oamenii care trebuiau să ajungă în străinătate şi nu aveau cu ce să ajungă la Bucureşti din cauza vremii şi atunci TAROM a introdus această cursă specială„, a declarat Iorguş.

Deputatul a spus că împreună cu colegul său de la PDL Tulcea Marian Avram şi cu deputatul Amet Aledin din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România au încercat să ajungă la Bucureşti încă de marţi dimineaţă, dar nu au reuşit deoarece trenurile fuseseră anulate.

Iorguş susţine că apoi a plecat cu maşina personală către Bucureşti însoţit de către cei doi colegi, dar de la Feteşti au fost întorşi din drum pentru că nu se mai putea circula din cauza viscolului. Apoi, au sunat la aeroport încercând să afle dacă mai este cursa Constanţa – Timişoara pentru a ajunge acolo, iar de la Timişoara să ia alt avion către Bucureşti, dar li s-a comunicat că nu este această cursă, dar este posibil ca TAROM să introducă o cursă specială de la Constanţa către Bucureşti.

Iorguş a mai precizat că ceilalţi doi parlamentari PDL de Constanţa, Constantin Chirilă şi Maria Stavrositu, reuşiseră să ajungă în Bucureşti pentru că plecaseră din Constanţa încă de luni.

Amet Aledin susţine că doar a profitat de ocazia cursei charter pentru a veni la Bucureşti, după ce nu reuşise cu maşina. „În niciun caz nu a fost o cursă charter pentru noi”, a declarat Aledin la Romania TV, adăugând că şi-a plătit biletul ce a costat 652 de lei.

În schimb, senatorul PNL de Constanţa, Puiu Haşotti susţine că deputaţii care au ajuns la Bucureşti au fost înştiinţaţi de la Camera Deputaţilor de existenţa cursei charter, anunţul nefiind adus şi la cunoştinţa parlamentarilor constănţeni din opoziţie. „Că s-au mai urcat şi alţii e altceva că vestea a circulat timp de o oră şi ceva”, a declarat Haşotti adăugând că avionul a făcut o escală la Tulcea, pentru a ridica şi parlamentarii PDL de acolo.

Parlamentarii PDL aflaţi în zone mai puţin afectate de viscol au folosit mijloacele convenţionale de transport. „Au venit cu maşini mici, cu trenul, cu ocolire prin Braşov. Avem suficiente voturi pentru a trece Guvernul„, a declarat Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc miercuri la 12.00 pentru a stabili calendarul legat de audierile şi votul în plen privind noul Cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

USL a anunţat că nu participă nici la audierile în comisii ale miniştrilor propuşi şi nici la plenul în care aceştia urmează să fie validaţi.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'