PDL: Dacă USL decide să nu facă nominalizări pentru instituţii, să le păstrăm locurile

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că, dacă USL decide să nu nominalizeze persoane în funcţiile din şapte instituţii ale statului, puterea ar trebui să păstreze aceste posturi pentru opoziţie, arătând că acest lucru se va discuta în şedinţa coaliţiei de guvernare.
Romania TV
21 mart. 2012, 14:00
PDL: Dacă USL decide să nu facă nominalizări pentru instituţii, să le păstrăm locurile

„Noi le păstrăm locurile, asta este opinia mea. O să discutăm şi în coaliţie. Nu vin, nu-şi propun candidaţi (cei de la opoziţie – n.r.), este o modalitate de a separa iarăşi activitatea în Parlament”, a spus Toader, potrivit Mediafax.

El a arătat că a avut loc o negociere între liderii de grup, iar PDL a considerat că funcţiile de conducere din aceste instituţii „au fost deţinute timp de 5,6,8 ani de regulă de PSD”.

„Noi am stabilit că toate aceste funcţii au fost deţinute timp de 5,6,8 ani de regulă de PSD. Am solicitat ca funcţiile de conducere din cele 4 instituţii, 3 să fie la noi”, a spus Toader.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că, în opinia sa, USL nu trebuie să facă nominalizări în aceste funcţii şi să lase puterea „să-şi facă mendrele până la capăt”.

„Părerea mea personală este că nu trebuie să mai purtăm niciun fel de negociere cu această putere abuzivă. Este punctul meu de vedere, pe care îl voi ridica în USL, să lăsăm această putere să-şi facă mendrele până la capăt”, a spus Nicolăescu.

El a adăugat că luni, în şedinţele PNL, PSD şi USL, opoziţia va decide până la ora 16,00 dacă va face nominalizările pentru aceste funcţii.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea marţi, la ora 15,00 a unei şedinţe comune în care să fie votate persoanele nominalizate în şapte instituţii de stat aflate în subordinea Parlamentului, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Roberta Anastase.

Anastase a precizat că audierea acestor persoane în comisiile de specialitate va avea loc luni la ora 17,00.

Liderii grupurilor parlamentare au discutat încheierea unui protocol privind împărţirea funcţiilor în aceste instituţii, însă reprezentanţii opoziţiei au susţinut că nu sunt de acord cu acesta.

Potrivit protocolului, la Avocatul Poporului, posturile de vicepreşedinţi ar urma să fie acordate PNL, PSD, UNPR şi UDMR, la Autoritatea Electorală Permanentă funcţia de preşedinte va fi dată PDL. La CNVM – PDL va avea funcţia de preşedinte, PSD pe cea de vicepreşedinte, iar comisari vor fi din partea PSD, PDL, UNPR.

CNSAS va avea trei membri din partea PDL, câte doi membri din partea PNL şi PSD, câte un membru din partea UNPR şi UDMR, la CNCD – câte un membru din partea PSD şi UDMR. La CSSPP preşedintele va fi din partea PDL, iar vicepreşedintele din partea PSD, iar la CSA va fi un membru din partea UDMR.

Grupurilor parlamentare urmează să facă nominalizări.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
O ciocolată l-a lăsat fără permis. E incredibil ce a pățit un șofer
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Prim-ministrul ceh critică dur „misiunea de pace” a lui Viktor Orban la Moscova și Beijing
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'