PDL DISPARE. Liderii PDL şi PNL au bătut în cuie numele viitorului partid: PNL. Imnul: Verde înrourat

PDL nu va mai exista dacă democrat-liberalii şi liberalii vor ajunge în cele din urmă la fuziune. Echipele de negociere ale celor două formaţiuni au bătut în cuie numele viitorului partid rezultat din fuziunea PDL-PNL, acesta fiind PNL. Anunţul este oficial şi a fost făcut de liderul PDL, Vasile Blaga.
Iulian Tudor
17 iul. 2014, 08:31
PDL DISPARE. Liderii PDL şi PNL au bătut în cuie numele viitorului partid: PNL. Imnul: Verde înrourat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat joi că numele partidului rezultat în urma fuziunii între liberali şi democrat-liberali va fi PNL, iar sediul acestuia se va afla în aleea Modrogan nr.1.

‘În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar – şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie – că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL, deci PNL+PDL. Sediul partidului va fi aici, aproape, în Modrogan 1 (sediul central al PDL – n.r.), imnul va fi cel pe care îl cunoaşteţi deja, ‘Verde înrourat”, a declarat Blaga, la sediul PDL Bucureşti.

CITEŞTE ŞI PNL şi PDL s-au înţeles: Numele partidului rezultat din FUZIUNEA celor două formaţiuni va fi PNL

Liderul PDL a arătat că statutul a urmărit cu foarte multă atenţie parcursul clar al celor două partide de până în 26 iulie de respectare a statului de drept, a valorilor PPE – demnitate, dreptate, libertate, solidaritate.

Nu o să avem niciun document secret, atât statutul, cât şi protocolul de fuziune, programul politic, după ce vom desemna candidatul la Preşedinţie, programul acestuia, în septembrie programul partidului pentru români, toate vor fi publice şi veţi lua cunoştinţă de ele la momentul potrivit’, a spus şeful PDL, citat de Agerpres.

Blaga a menţionat că, dacă unul dintre cele două partide dă candidatul la Preşedinţie, celălalt partid va desemna candidatul la funcţia de prim-ministru.

‘Evident, dacă unul dintre cele două partide dă candidatul la Preşedinţie, celălalt partid va da candidatul la funcţia de prim-ministru. Asta neînsemnând încă, noi nu avem încă pusă la punct strategia pentru alegerile prezidenţiale, că vom candida în tandem. O să vedem la momentul respectiv cum vom sta, pentru că va trebui să ne cunoaştem candidatul la funcţia de preşedinte al României’, a arătat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a fost întrebat de ce a renunţat la numele partidului şi a preluat numele PNL:

‘Nu poţi să pleci la drum dorindu-ţi ca numai unul să aibă de câştigat. (…) Scopul comun este crearea acestei mari structuri politice, pe care nu o fac nici pentru mine, nici pentru domnul Iohannis. Nu ne-a interesat aici oameni, nume, ne-a interesat proiectul ca atare iar proiectul este un mare partid care se constituie nu numai ca alternativă la PSD. Noi am vorbit foarte puţin despre PSD în perioada asta, chiar dacă, evident, el şi-a strâns tot ce a avut de strâns pe partea stângă, noi în continuare a trebuit şi trebuie să creăm o alternativă iar convingerea mea este că noul partid va învinge şi la prezidenţiale şi în 2016 la alegerile generale‘, a susţinut Blaga.

CITEŞTE ŞI Quintus: PNL nu renunţă la NUME! Nu va fi fuziune dacă PDL ţine la identitatea sa

La rândul său preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că noul partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, ci pentru a schimba România în bine.

S-au încheiat negocierile politice pentru unificarea dreptei, asta însemnând unificarea Partidului Naţional Liberal cu Partidul Democrat Liberal. Acum, când facem acest anunţ, le mulţumesc colegelor şi colegilor care au fost în echipele de negociere pentru că a fost multă înţelegere şi dintr-o parte şi din alta şi reuşim astfel să facem un lucru pe care mulţi ni-l dorim de 24 de ani, mulţi au vorbit despre el, dar acum suntem foarte aproape de finalizare şi anume unificarea dreptei. Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, acest partid este creat pentru a schimba România, pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim să câştigăm prezidenţialele cu candidatul unic pe care îl vom desemna la începutul lunii august, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016, să conducem România într-un drum mult mai bun, mult mai clar, în aşa fel încât să avem ceea ce probabil cu toţi ne dorim – o viaţă mai bună, ca şi oamenii să simtă că acest partid vine cu o strategie, vine cu o gândire clară pentru deceniul care urmează’, a punctat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu declara, miercuri, că negocierile PNL – PDL la nivelul comisiei mixte s-au încheiat, iar rezultatul negocierilor va fi supus deciziei politice.

‘Astăzi a mai avut loc o şedinţă a comisiei de negociere a fuziunii dintre PDL şi PNL. Am încheiat aceste discuţii. Absolut toate elementele rezultatului negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În speţă, în mai puţin de o oră vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL. După care vom putea face comunicări complete, după ce va fi discutat acest rezultat de către colegii noştri’, a declarat Predoiu la sediul PNL.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!