PDL îi cere lui Traian Băsescu să denunţe pactul de coabitare cu Victor Ponta

Prim vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că PDL îi cere preşedintelui Traian Băsecu să rupă pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, arătând că acest pact "este golit de conţinut" şi că justiţia trebuie să fie liberă şi independentă.
Filip Stan
03 oct. 2013, 14:40
PDL îi cere lui Traian Băsescu să denunţe pactul de coabitare cu Victor Ponta

Cătălin Predoiu a spus, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile premierului Victor Ponta despre demiterea procurorului Lucian Papici „demonstrează un asalt asupra justiţiei şi o mentalitate de tip Adrian Năstase”, potrivit Mediafax.

„Constatăm că plătim pactul pe justiţie, plătim coabitarea cu un regim USL incapabil să respecte statul de drept. Justiţia şi statul de drept nu se negociază. Încurajăm şi cerem preşedintelui României să rupă acest pact. Justiţia trebuie să fie liberă şi independentă. Dorim să subliniem că parte a acestui pact este şi domnul Antonescu, care a fost de faţă şi care a achiesat la acest pact„, a arătat Cătălin Predoiu.

El a apreciat că încercarea PNL sub conducerea lui Crin Antonescu „de a se spăla pe mâini” nu are acoperire în realitate.

„Chiar dacă una dintre părţile pactului a dorit să asigure garantarea intereselor fundamentale ale României prin stabiltiatea justiţiei şi statul de drept, respectiv preşedintele României, cealaltă parte, USL, a dorit de fapt să-şi impună, la momentul potrivit, interesele în justiţie şi declaraţia domnului Ponta este primul semnal în acest sens”, a adăugat Cătălin Predoiu.

El a arătat că, la vremea respectivă, PDL a susţinut să se realizeze o rocadă Kovesi şi Morar şi a apreciat că, dacă ar fi fost făcut acest lucru, nu s-ar fi ajuns la astfel de situaţii.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că intervenţia premierului Victor Ponta asupra mecanismului în justiţie nu reprezintă o premieră, ci este o repetiţie şi demonstrează că Ponta „nu înţelege menirea sa în funcţia de premier”.

„De fapt, domnul procuror Victor Ponta atacă justiţia prin declaraţii în mod repetat pentru a intra în graţiile baronilor din USL. Procurorul Ponta nu s-a putut abţine să nu iasă la televizor cu arma fumegând ca să intimideze magistraţii corecţi din această ţară. Prin această conduită, procurorul Ponta dă încredere infractorilor, jonglează cu noţiuni menite să intimideze justiţia”, a mai spus Predoiu.

El a arătat că PDL îi cere premierului Ponta să spună ce înţelege prin „dosare politice”, să facă o listă cu aceste dosare şi să explice ce înţelege premierul prin „procuror băsist”. „Îi cerem să explice ce înţelege domnia sa prin, citez, «procuror băsist» şi ce fel de procuror a fost domnia sa”, a mai spus Cătălin Predoiu.

El a arătat, referindu-se la pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier, că acesta „este golit de conţinut”, apreciind că „un pact care nu funcţionează este mai rău decât unul care nu există”. „Acest pact este călcat în picioare, nu-şi mai atinge scopul”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Predoiu a mai spus că declaraţiile lui Ponta „pot îngropa raportul MCV”. „Domnul premier Ponta nu poate înţelege acest lucru, pentru că un raport pe justiţie nu se copiază ca o teză de doctorat, ci se scrie cu măsuri anticorupţie. Este un moment foarte greu şi unul din mesajele mele se îndreaptă către magistraţi: rezistaţi, indiferent de presiunile politice!”, a adăugat Predoiu.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu; el este cel care a intervenit brutal în justiţie

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'