PDL: Oprescu şi şeful Poliţiei Locale au semnat contracte ilegale cu o firmă de bodyguarzi

Consilierii generali ai PDL îl acuză pe primarul Sorin Oprescu şi pe şeful Poliţiei Locale, Ion Ţincu că au semnat contracte ilegale cu o firmă privată de bodyguarzi, pentru ca bucureştenii să fie păziţi de aceştia, a declarat, duminică, consilierul Ion Gâf Deac, informează Mediafax.
Romania TV
25 mart. 2012, 12:15
PDL: Oprescu şi şeful Poliţiei Locale au semnat contracte ilegale cu o firmă de bodyguarzi

El a spus că o patrulă de călăreţi formată din bodyguarzi au defilat sub Arcul de Triumf, iar aceşti bodyguarzi ai unei firme private au dat amenzi cetăţenilor, ceea ce este ilegal, fiind constituită o comisie de anchetă.

„Bodyguarzii unei firme private ne-au păzit şi au folosit ilegal însemnale statului, uniformă”, a spus consilierul PDL.

El a adăugat că toate contractele încheiate şi aprobate de Sorin Oprescu cu această firmă sunt ilegale. „Sorin Oprescu a considerat că bucureştenii pot fi păziţi de o firmă privată. Contractele au fost încheiate pe mai mulţi ani şi au fost încheiate pe o bază legală inexistentă”, a mai spus Gâf Deac.

Consilierul PDL a precizat că directorul general Ion Ţincu a aprobat mai multe achiziţii cu încălcări grave ale legii achiziţiilor. „Concluzia este că Sorin Oprescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru pagubele create şi pentru că l-a împuternicit pe directorul Ion Ţincu să semneze contracte ilegale. Trebuie ca Ion Ţincu să-şi dea demisia în semn de bună credinţă”, a mai declarat consilierul PDL.

Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) îl acuză însă pe consilierul Ion Gâf Deac că a transmis informaţii false privind achiziţionarea de către Poliţia Locală a unor produse la preţuri de zeci de ori mai mari decât preţul pieţei.

„Fără a prezenta vreo probă, domnul Gâf a susţinut că au fost cumpărate diferite produse la preţuri de zeci de ori mai mari decât preţul pieţei”, a precizat PLMB.

Astfel, Gâf Deac a spus că a existat o achiziţie de pneuri pentru care s-a plătit 2.999 de lei pentru o bucată, însă contractul public arată că preţul de achiziţie a fost de 292,17 lei.

Nici informaţia consilierului privind achiziţia unei baterii auto la preţul de 3.436 de lei nu este reală, întrucât Poliţia Locală a Capitalei s-a dotat în ultimul an cu maşini noi şi nu a fost nevoie de cumpărarea unor seturi de acumulatori.

„A existat, într-adevăr, în februarie 2011 o achiziţie a unei baterii auto (pentru una din maşinile vechi) la preţul de 286 de lei”, a precizat PLMB.

Totodată, Ioan Gâf Deac a spus că PLMB a cumpărat tricouri cu preţul de 174 de lei pe bucată, însă din contractul nr. 185 din 27 martie 2011 rezultă că preţul plătit a fost de 35 de lei pentru o bucată. „Tot în acel contract se arată şi preţul unei pălării din dotarea uniformei: 110 lei, şi nu 400 de lei, aşa cum a afirmat domnul Gâf”, a precizat sursa citată.

O altă declaraţie a consilierului Gâf Deac a fost cea privind cumpărarea unor saci de gunoi cu 83 de lei bucata. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a precizat că cumpărat, într-adevăr, saci menajeri, dar la preţul de 3,9 lei rola de saci mici şi 5,5 lei rola de saci menajeri mari.

Poliţia Locală a Capitalei susţine că prin afirmaţiile făcute de Ion Gâf Deac a fost adus un gav prejudiciu autorităţii şi imaginii instituţiei, consilierul putând fi acuzat de dezinformare.

„Prin discursul său fals, consilierul Gâf Deac a încercat să câştige capital politic discreditând o instituţie publică. Mai grav, instituţia pe care domnia sa a dorit să o prezinte în spectru negativ este una de ordine publică. În aceste condiţii, consilierul general Ioan Gâf Deac poate fi acuzat de dezinformare şi de faptul că a încercat să slăbească sistemul de siguranţă şi linişte publică al Capitalei”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'