‘PDL susţine un acord cu FMI, dar privim cu toată atenţia semnarea acestui acord în interiorul unui stat de drept, ţinând cont pe de o parte de declaraţiile premierului, care spune că va aplica o scrisoare de intenţie, chiar dacă nu va semna preşedintele. Ori, niciodată preşedintele României, nici înainte de 90 şi nici după, nu a semnat o astfel de scrisoare de intenţie. Ele au fost semnate, clar, de miniştrii de finanţe şi de către guvernatorul BNR. Pe de altă parte, Guvernul României, premierul, au un mandat din partea şefului statului ţinând cont de faptul că discutăm despre un acord internaţional’, a spus Blaga.
El a mai precizat că în discuţiile cu reprezentanţii Fondului, PDL şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că FMI a fost de acord cu proiectul de buget şi cu bugetul pe 2014, neexistând niciun studiu de impact asupra taxei pe construcţii speciale.
‘Am aflat de asemenea că nici nu se pune problema eliminării taxei de 7 eurocenţi pe litru de combustibil, cu care nu suntem de acord. Ei au spus că veniturile sunt prinse în buget, codul fiscal este în vigoare, doar a fost amânată pe parcursul a trei luni de zile’, a mai spus Blaga.
Liderul liberal-democrat a adăugat că un alt motiv de îngrijorare pe care şi l-a exprimat la întrevedere a fost cel legat liberalizarea pieţei gazelor naturale.
El a menţionat că un alt motiv de nemulţumire al PDL a fost şi cel privind acordul semnat de FMI cu actualul Guvern cu privire la bugetul aferent anului 2013, care s-a semnat fără niciun studiu de impact asupra numeroaselor taxe şi impozite introduse.
‘S-au introdus un număr mare de taxe şi impozite, dar încasările statului au scăzut cu 10 miliarde de lei, ceea ce a dus la situaţie paradoxală, o creştere economică de peste 2%, dar două rectificări bugetare în minus, deci creştere economică fără a crea locuri de muncă, Dânşii (n.r. – delegaţia FMI) au venit să vadă care sunt cheltuielile statului şi pe de altă parte vor să-şi ia banii din România, vreo cinci miliarde’, a mai afirmat Blaga.