Pe 1 decembrie se deschide pârtia Transalpina. Însă, totul se raportează și la condițiile meteo, iar toată lumea speră că iarna își va intra în drepturi și ninsoarea nu se va lăsa așteptată.
În cazul în care însă vremea va rămâne caldă în această perioadă, administratorul Domeniului Schiabil Transalpina spune că deschiderea va fi amânată pentru 15 decembrie.
„Raportat la condițiile actuale meteo, am vrea și sperăm să reușim să deschidem în minivacanța de 1 Decembrie iar, dacă nu se poate, ținta noastră este 15 decembrie”, spune Adrian Iepure, administratorul Domeniului Schiabil Transalpina.
În ceea ce privește prețurile, administratorul pârtiei spune că strategia este ca acestea să rămână aceleași, chiar dacă taxele sunt mult mai mari. De asemenea, Adrian Iepure i-a anunțat pe iubitorii sporturilor de iarnă că-i va aștepta cu multe surprize.
„Strategia noastră pentru anul acesta ar fi să menținem prețurile, chiar dacă TVA-ul a crescut. O să suplimentăm cu o strategie de marketing mai aparte. La fel ca și anul trecut, skipass-ul pentru o persoană adultă va costa 170 lei”, susține Iepure.
Pentru cei care nu sunt informații, skypass-ul este un fel de „pașaport” pentru ski. „Skipass-ul este una dintre cele mai importante achiziții ale unui schior. De cele mai multe ori, skipass-ul se plătește la ghișeele de la baza pârtiei și frecvent are inclus și transportul cu un bus special între pârtiile de ski și stațiuni. Un superskipass include mai multe zone de ski. Nu toate skipass-urile sunt ieftine, dar cele mai multe sunt foarte avantajoase și îți oferă o mulțime de optiuni”, anunță blog.eximtur.ro.
O femeie din Republica Moldova trebuie să plătească daune de 30.000 de lei pentru o fetiță pe care a accidentat-o grav pe pârtie. A lovit-o din plin, iar micuța a suferit, în urma incidentului, o fractură la tibie şi a avut nevoie mult timp de recuperare medicală.
Tânăra a spus, în apărarea sa, în fața judecătorilo că atunci când a lovit-o pe fetiță, aceasta era la cursuri alături de un instructor de schi şi că acesta ar fi trebuit să aibă grijă de ea, să o protejeze şi să nu facă cursurile într-o zonă în care schiorii cu experienţă se aflau pe pârtie.
Judecătorii au arătat faptul că schioarea din Republica Moldova ar fi trebuit să adapteze viteza şi să îşi ia ea măsurile de protecţie şi siguranţă pentru a nu-i accidenta pe alţii din preajma ei.