În perioada următoare, secretariatul tehnic va derula procedura de validare a înscrierilor, după care membrii juriului vor evalua, conform criteriilor stabilite prin regulament, toate propunerile primite, a scris Firea, pe Facebook.
„Mă bucur că un număr atât de mare de cetățeni și-au manifestat interesul pentru acest concurs, am primit peste 230 de propuneri de logo pentru Capitală și îmi doresc să îl alegem pe cel mai expresiv dintre acestea. Chiar din primele zile în care am preluat mandatul am realizat că Bucureștiul are nevoie de o identitate vizuală proprie, așa cum au toate marile orașe ale lumii. Am avut de ales între selectarea unei agenții consacrate de branding căreia să-i încredințăm această sarcină de a crea un logo pentru București și varianta unui concurs public, deschis și total transparent. Am ales cea de-a doua variantă, iar la concurs s-a putut înscrie, practic, oricine a avut o idee creativă și mijloacele elementare pentru a o pune în practică”, a adăugat Gabriela Firea.
Primăria Capitalei va publica, în cursul săptămânii viitoare, lista tuturor concurenților înscriși care au îndeplinit criteriile de validare, iar după desemnarea câștigătorului va publica o selecție a celor mai reușite lucrări.
Câștigătorul va fi anunțat pe data de 3 mai, printr-un comunicat publicat pe site-ul municipalității, și va primi un premiu de 50.000 de lei brut, suma reprezentând cesionarea exclusivă și nelimitată a drepturilor de autor în favoarea municipiului București.
Juriul va analiza și va puncta relevanța, atractivitatea, originalitatea, funcționalitatea și adaptabilitatea logo-ului, care să permită declinarea ulterioară a unor branduri sectoriale, cum ar fi București cultural, București turistic, București muzical, București sportiv.
Din juriu fac parte primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, Anca Boeriu, lector la departamentul Grafică al UNARTE, dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu”, Ioana Ciocan, vicepreședinte Uniunea Artiștilor Plastici, Dochița Zenoveiov, brand innovator „INOVEO”, Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas”, Corina Vințan, managing partner „Links Associates”, și Mirel Palada, sociolog.