Pe cine va susţine Nicuşor Dan la alegerile prezidenţiale şi parlamentare: „Voi discuta cu doamna Lasconi, nu am apucat încă. Ideal, pentru mine, ar fi un guvern de dreapta”

Fostul şi actualul Primar al Capitalei, Nicuşor Dan, care a câştigat alegerile locale cu 47%, sprijinit de Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei), a declarat că şi-ar dori un guvern de dreapta, dar spune că nu are de unde să ştie cum vor vota românii la următoarele runde de alegeri.
Mircea Filipescu
27 iun. 2024, 21:52
Pe cine va susţine Nicuşor Dan la alegerile prezidenţiale şi parlamentare:

Nicuşor Dan a comentat recentele neînţelegeri dintre PNL şi PSD pe tema stabilirii datei alegerilor prezidenţiale, spunând că un scrutin în septembrie nu ar fi cea mai potrivită idee, pentru că românii ar fi în concedii în lunile de campanie şi precampanie, iulie şi august.

„Dincolo de discutiile dintre cele doua partide eu am spus ca e total nepotrivit sa avem alegeri prezidentiale in septembrie, pentru ca insemna campanie si precampanie in iulie-august, cand lumea nu e atenta la asa ceva, plus ca nici nu stim candidatii.

Acum sa vedem data finala. Daca data o sa fie noiembrie, o sa avem timp sa vorbim despre candidati, dar daca va fi septembrie, nu o sa fie suficient timp sa inteleaga viziunile candidatilor.”, a declarat, la Digi 24, primarul Capitalei.

Edilul a spus că momentan nu îşi pune problema unei candidaturi la alegerile prezidenţiale şi a făcut şi un anunţ interesant privind planurile sale de viitor.

„In principiu, dupa acest mandat de primar imi mai doresc inca unul, pentru ca vor mai fi probleme. Vom reusi sa facem progrese in termie si transport, dar in tot ce inseamna imagine urbana aceste lucruri necesita timp. Dar nu stiu ce va fi peste 5 sau 7 ani.

In acest mandat, principala preocupare o sa fie traficul. A fost termoficarea, vom continua, si chiar se vad imbunatatiri.

Ma intereseaza dezbaterea candidatilor la prezidentiale, ma intereseaza dezbaterea parlamentara, pentru ca sunt lucruri care vizeaza Bucurestiul, cum ar fi distributia fondurilor. Deci voi vrea sa interferez in aceasta campanie, cu transparenta totala. Oricum voi face public tot ce am discutat cu fiecare candidat si voi comunica public ce am discutat cu fiecare.

Noi avem un deficit de dezvoltare, care vine dintr-o alocare nepotrivita a fondurilor intre Primaria Capitalei si primariile de sector, pentru ca mereu s-au impartit si niciodata nu au fost bani pentru proiecte mari, s-au facut doar proiecte mici. Apoi mai este planul urbanistic, care daca nu este in puterea Primariei Capitalei, nu putem avea un progres unitar.”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă lasă prietenia deoparte şi-l atacă pe Ciolacu: „Nu înţeleg de ce această reacţie. Afară e foarte cald. Asta da, pot să înţeleg”

Acesta a explicat si întâlnirea cu Nicolae Ciucă, pe Stadionul Steaua, la amicalul naţionalei României dinainte de deplasarea la Euro 2024. De asemenea, edilul a vorbit şi despre planul de a forma o majoritate care să-l susţină în Consiliul General.

„A fost o intamplare, evident ca am o relatie institutionala cu domnul Ciuca. Ne-am intalnit, doar nu eram salbatici. Imi doresc ca PNL sa faca parte din majoritatea in CG. Am primit felicitari si de la domnul Ciuca, si de la domnul Ciolacu, am vorbit cu ambii la telefon. Mai multi oameni m-au felicitat, ca un gest de curtoazie, in ziua de dupa alegeri.

Eu am fost sustinut de ADU, care are 17 mandate, si de REPER, care are 4, deci au 21. Majoritatea e de 28, PNL are 7, deci asta e majoritatea pe care mi-o doresc. Din motive logistice, as mai vrea niste voturi, ca ba mai e cineva in avion, ba lipseste din alt motiv. Inca nu am inceput discutiile, dar mandatele oricum incep in octombrie-noiembrie. Deci vom mai functiona asa pana atunci.

E putin probabil in momentul acesta sa am sprijinul PSD. Trebuie sa te uiti la oamenii care te-au votat. In majoritate sunt oameni de dreapta, astfel ca mai degraba nu.”, a spus primarul Bucureştiului.

Nicuşor Dan a dezvăluit că a avut o colaborare foarte bună cu ADU şi consideră că, la nivel de imagine, s-au ajutat reciproc.

„A fost un transfer, pentru ca in ultimii doi ani pozitiile noastre au fost convergente pe teme locale. Eu le multumesc foarte mult, au aparat ce am facut eu in Bucuresti, a fost o comunicare coerenta, un transfer reciproc de imagine. In plus, USR a si contribuit cu 100.000 de euro la campania mea. Nu a fost neaparat o intelegere, dar am comunicat saptamanal si le-am spus ca am nevoie si au contribuit.”, a spus edilul.

Citeşte şi: SURSE Klaus Iohannis rămâne turist. Preşedintele României nu prinde o funcţie de top nici în UE, după ce Mark Rutte a fost anunţat ca viitorul Secretar General al NATO

În ce priveşte schimbarea conducerii USR, după alegera Elenei Lasconi ca preşedinte al partidului, Nicuşor Dan spune că se va întâni foarte curând cu aceasta.

„Nu am vorbit, o sa ne intalnim foarte curand, pentru ca nu ne cunoastem. O sa ii transmit dorinta mea de a colabora in continuare cu ei, nu doar in CG. Desigur ca in momentul in care voi discuta cu domnia sa, voi ridica si problema candidaturii sale la presedintie. Sunt optimist ca va avea aceeasi viziune ca mine pentru Bucuresti.

Eu vin din USR, am trait niste ani acolo, cunosc niste oameni, niste relatii intre niste oameni de acolo, dar nu este corect sa ma pronunt.

Pentru urmatorii 2-3 ani, nimic altceva decat administrarea Bucurestiului. Vom vedea ce va fi peste ani, dar cum vad acum, nu prea curand ma voi mai implica in politica. Jobul de primar al Capitalei este unul care ocupa timp, iar ca sa faci politica mare trebuie sa te implici.”, a comentat Nicuşor Dan.

În final, noul primar al Capitalei a declarat că va discuta cu liderii tuturor partidelor înainte de alegerile parlamentare, dar a recunoscut că ar prefera un Guvern de dreapta.

„Ideal pentru mine ar fi un guvern de dreapta, ca sa aiba interesul sa sprijine ce e la nivel local, dar cat e asta de realist, ca toate partidele de dreapta sa mearga impreuna si sa si castige majoritatea, ramane de vazut.”, a punctat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă cere referendum pentru ieşirea României din NATO. „Este neo-colonialism american!”

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Zodiile care dau lovitura în săptămâna 1 – 7 iulie 2024. Se întâmplă chiar de luni, de la ora 12.00 când apar bani mulți în calea lor
Capital.ro
Românii își primesc BANII ÎNAPOI. Se aplică și după 3 iulie. Decizia statului, definitivă
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Ghid admitere liceu 2024. Cum se calculează media de repartizare
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea istorică
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
O rețetă fabuloasă. Zeppole, celebrele gogoși italienești
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut plângere penală”
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Se dă interdicție completă în România. Va fi ilegal în spațiul public. Dispare din orice oraș și sat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Noile Reguli pentru Bacalaureat 2024: Promoții și Penalizări
MediaFlux
BLOCAJ privind RECALCULAREA PENSIILOR! LOVITURĂ pentru ROMÂNI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?