„Rolul principal îl joacă banca de unde a ridicat domnia sa banii în numerar. Ca să intre în procedura de analiză este nevoie de un raport de tranzacţii suspecte, iar eu nu am încă cunoştinţă de un asemenea raport. Probabil mai durează, nu ştiu cât mai durează la bancă procedurile lor de analiză, după care ei ne sesizează pe noi şi noi mergem mai departe. Dacă scoţi o sumă atât de mare de bani din bancă, trebuie să raportezi. Obligatoriu! Legea noastră ne dă dreptul să mergem la o analiză aprofundată a circuitului banilor. Dacă ceva este ilegal acolo, se sesizează Parchetul. Obligatoriu!”, a declarat Neculai Plăiaşu, preşedintele Oficiului pentru Prevenţia şi Combaterea Spălării Banilor.
În data de 1 octombrie, Dan Diaconescu a scos şapte saci cu bani de la o bancă din Capitală. Patronul OTV a refuzat să spună câţi bani are în saci, rezumându-se la a afirma că sunt „foarte mulţi” şi suficienţi pentru a plăti salariile angajaţilor combinatului Oltchim până la finele anului.
„Sunt bani pentru salariaţii de la Oltchim. Salariaţii sunt tot ce ne interesează. Sunt foarte mulţi bani. Sunt banii mei de acasă pe care îi dau Guvernului şi el va decide ce va face cu ei. Am atâţia bani câţi pregătise Ponta să dea pe acest combinat. Sunt bani în bancnote de 500 de euro sau mai mici. Din acest moment, toate salariile sunt asigurate de mine până la sfârşitul anului. De acum, mingea este la Guvernul USL, care trebuie să ne arate clauzele din contract. Ei încearcă blocarea semnării contractului pe motiv că nu avem bani. Le-am arătat că avem bani”, a declarat Dan Diaconescu, la ieşirea din bancă.