Peisaj de basm la Bâlea Lac. ANM anunţă că în zilele următoare vremea se va schimba, iar gerul se va instala în aproape toată ţara. Astfel, temperaturile vor scădea simţitor, mai ales în partea de vest, centru și nord a țării.
LIVE VIDEO Peisaj frumos la Bâlea Lac.
Peisaj de basm la Bâlea Lac. Ușor, ușor, la Bâlea Lac, iarna se instalează. Temperaturile din termometre sunt negative, iar zăpada s-a așternut. De dimineață a fost ceață.
Meteorologii spun că vremea se schimbă din weekend în toată țara și că sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
„Sâmbătă și duminică vom observa o schimbare semnificativă, pentru că vremea se va răci mai ales în partea de vest, centru și nord a țării, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depăși 9 grade Celsius, cu precipitații mai ales spre seară și parcursul nopții, chiar predominant sub formă de lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase din partea de nord și centru a țării, iar la munte vor predomina ninsorile”, spune Elena Mateescu, directorul ANM.
PROGNOZA METEO 21 NOIEMBRIE. Ninsori şi temperaturi de până la MINUS 10 grade în zilele următoare
De altfel, meteorologii au emis un cod portocaliu pentru cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi Meridionali. În intervalul vineri, 20 noiembrie, ora 12:00 – sâmbătă, 21 noiembrie, ora 17:00, este în vigoare o atenționare meteorologică de ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.
Apoi, de luni, urmează două săptămâni reci, cu temperaturi sub cele normale perioadei, urmate de alte săptămâni cu vreme ceva mai caldă.
Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.
La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile. Şoşeaua Transfăgărăşan ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România este închisă pe o porţiune de 27 de km pana la sfârşitul lunii iunie 2021. Drumul rămâne deschis restul anului până la Cabana Bâlea Cascadă.