Peisaje suprarealiste de pe Terra. 10 locuri minunate, pe care merită să le vezi GALERIE FOTO

Asemenea peisaje le întâlnim de obicei doar în filme, însă ele sunt realizate în studiourile marilor case de producţie de la Hollywood. Şi totuşi ele există şi în realitate, chiar dacă sunt destinaţii pentru un număr mai restrâns de turişti decât în mod obişnuit, dintre cei care nu caută neapărat liniştea într-o vacanţă, ci aventura şi neprevăzutul.
Daniel Spătaru
02 nov. 2013, 08:18
Peisaje suprarealiste de pe Terra. 10 locuri minunate, pe care merită să le vezi GALERIE FOTO

1. Marele Budha, Lesah, China

Este cea mai mare statuie din piatră a zeului Budha. Se află la est de oraşul Leshan, din provincia Sichuan, la confleunţa a trei râuri, Min, Qingyi şi Dadu. În decembrie 1996 a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Construcţia statuii a fost începută în anul 713, în timpul dinastiei Tang, şi a fost finalizată nouă decenii mai târziu, în anul 803. Statuia are 71 m înălţime, iar spatele lui Budha are o lăţime de 28 de metri.

2. Canionul Antilopei, Arizona, SUA

Se află situat la câţiva kilometri e partea estică a orăşelului Page, din Arizona. Practic există două canioane, unul Superior şi unul Inferior, ambele aflate în proprietatea indienilor Navajo. Din păcate ei percep o taxă de 18 dolari de persoană pentru a vizita fiecare dintre aceste canioane, însă ele sunt destul de asemănătoare, astfel că este suficientă vizitarea unuia dintre ele. Vizita durează aproximativ o oră şi se face numai cu ghid, din cauza pericolului de inundaţii, apa umplând foarte repede spaţiul dintre stânci. De altfel, pe 12 august 1997, 11 turişti şi-au pierdut viaţa ca urmare a inundării bruşte a canionului inferior.

3. Terasele din travertin, Pamukkale, Turcia

Terasele Pamukkale (Castelul de bumbac, în turcă) se află în provincia Denizli din sud-vestul Turciei. Romanii au construit aici oraşul balnear Hierapolis, în preajma unui pârâiaş cu apă caldă ce curge pe marginile teraselor de calcar. Astăzi, izvoarele produc 250 de litri de apă pe secundă şi fiecare litru de apă depune pe terasele Pamukkale peste două grame de cretă. Terasele au fost înscrise în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

4. Plaja Roşie, Panjin, China

Este situată în delta râului Liaohe, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de oraşul Panjin. Numele său este dat de un tip de alge marine, care încep să înflorească pe solul alcalin în lunile aprilie-mai şi rămân verzi pe tot timpul verii. Toamna culoarea li se preschimbă în roşu aprins, iar plaja arată de parcă ar fi acoperită cu un covor nesfârşit. Plaja Roşie este o rezervaţie naturală închisă pentru public, accesul turiştilor fiind permis doar pe o mică secţiune, pe nişte poduri special construite.

5. Copacii Sângele Dragonului, Socotra, Yemen

Aceşti copaci ajung până la 12 metri înălţime, dar cresc destul de încet, aproximativ un metru pe an. Caracteristica sa este că răşina de culoare roşie pe care o conţine se scurge din trunchi atunci când este tăiat, la fel ca sângele din corpul uman. Printre altele, această răşina este vândută şi ca narcotic, însă efectele sale nu sunt prea puternice.

6. Sossusvlei, Namibia

Nicio vizită în Namibia nu este completă fără o vizită la Sossusvlei, locul situat în inima enormului Parc Namib-Naukluft, care întinde pe o suprafaţă de 50.000 kilometri pătraţi. Înconjurat de o mare de dune de nisip a căror formă se schimbă continuu, Sossusvlei este ca o tigaie de lut care se umple rareori cu apă. Este un loc de o frumuseţe rară, dunele de culoarea teracotei ridicându-se la peste 300 m înălţime. De altfel, acestea sunt cunoscute ca unele dintre cele mai „bătrâne” şi înalte dune de nisip din lume, urcarea până în vârful uneia fiind o experienţă de neuitat.

7. Terasele cu orez, Bali, Indonezia

Terasele cu orez Jatiluwih se află la aproximativ 20 km de Tabanan, în vestul insulei Bali. Drumul urcă spre Jatiluwih la 850 metri altitudine faţă de nivelul mării. Peisajul de aici, din vârf, oferă o imagine minunată şi perfectă a insulei Bali. Cele mai multe terase de plantaţii de orez sunt în centrul şi sudul insulei, dar cele din satul Jatiluwih sunt cele mai spectaculoase.

8. Poarta Iadului, Derweze, Turkmenistan

Pare o secvenţă dramatică desprinsă dintr-un film SF, însă peisajul e cât se poate de real. Această gaură de foc a apărut în urmă cu aproape 40 de ani, atunci când o echipă de geologi sovietici, forând în căutarea zăcămintelor de gaze naturale, a descoperit întâmplător o uriaşă cavernă subterană. Terenul s-a prăbuşit şi a înghiţit toate echipamentele de forare, iar din pământ s-au ridicat cantităţi uriaşe de gaz, care au început să ardă. Craterul nu a putut fi explorat niciodată. Locul se află situat în mijlocul deşertului Karakum, la 260 km nord de capitala Turkmenistanului, Aşhabad.

9. Giant’s Causeway, Antrim, Irlanda de Nord

Este un grup de aproximativ 40.000 de coloane de bazalt, aflat în County Antrim, pe partea de nord-est a Irlandei de Nord, cam 3 km la nord de oraşul Bushmills. Cea mai înaltă coloană este de ca. 12 metri. Locul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, în 1986.

Vezi şi Impresionant. Cele mai frumoase 33 de locuri din lume GALERIE FOTO

10. Tunelul Dragostei, Klevan Ucraina

Se spune ca este unul dintre cele mai romantice locuri din lume. Acest tunel acoperă şina de cale ferată care intră în oraşul Klevan, care se află în vestul Ucrainei, la 50 km sud de oraşul Luţk. Multe cupluri vin aici pentru a se săruta şi a-şi pune o dorinţă. Se spune că în cazul în care dragostea este sinceră dorinţa se va împlini. Toţi cei care au vizitat Tunelul dragostei spun că acesta este cel mai frumos din Ucraina.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!