Penelistul Ionuţ Stroe acuză voalat PSD de blat cu AUR pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale: „Niciun lider PSD nu a atacat radicalismul şi excesele AUR. Să fie o susținere reciprocă invizibilă?”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, s-a alăturat valului de lideri liberali care au criticat dur discursurile social-democraţilor de la Congresul PSD.
Irina Dumitrescu
24 aug. 2024, 17:47
Penelistul Ionuţ Stroe acuză voalat PSD de blat cu AUR pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale:

Ionuţ Stroe a criticat dur Congresul PSD pentru modul în care a început campania electorală, printr-un val de atacuri la adresa partenerului său de guvernare. Stroe consideră că această strategie denotă slăbiciune și lipsă de creativitate.

El spune că în spatele atacurilor pe care PSD-ul le-a adresat partenerului de coaliţie se ascunde, de fapt, „multă frică, pentru că pesediștii știu bine că PNL va uni dreapta în jurul lui și va câștiga în turul 2„.

Ionuţ Stroe, intrigat de faptul că PSD a atacat PNL, dar nu a lansat nicio critică la adresa AUR: „Dacă acolo nu este vorba de o susținere reciprocă invizibilă…”

Totodată, Stroe s-a arătat mirat de faptul că nu a existat nicio critică a PSD îndreptată către partidul extremist AUR, penelistul speculând ideea că ar putea fi vorba despre „o susținere reciprocă invizibilă”, pentru ca PSD să câştige alegerile.

Citeste si Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, atac la PSD după congres: „Una spun în Parlamentul României, alta în Parlamentul European”

Să-ți începi campania electorală fix cu atacuri la PNL, la partenerul de guvernare, ca și cum asta e problema centrală a României – dă dovadă de slăbiciune și aș zice de lipsă de imaginație. Și probabil e și multă frică, pentru că pesediștii știu bine că PNL va uni dreapta în jurul lui și va câștiga în turul 2.

Este cam prea mult vitriol și aroganță în atacurile PSD. Dau iar senzația că vor să-și facă de cap singuri în România, iar asta i-a costat și îi va costa din nou.


Văd că au aceeași tendință să repete șabloane din trecutul lor pe care nu reușesc să le repare. Atacurile, nervozitatea în fața frustrării și agresivitatea sunt comportamente deprinse din relațiile si experiențele din trecut pe care n-au reușit să le depășească.

Să știți că românii, dincolo de aceste vorbe, văd același PSD care nu s-a reformat sau nu vrea să se reformeze. Nu e un sfat, dar pe cei de la PSD, care conduc guvernarea, ar trebui să îi preocupe ce se întâmplă prin țară și să nu le mai pară atât de „sofisticate” niște politici economice elementare.

Premierul Ciolacu are prea multe crize pe cap, în spitale sau în sistemul de pensii – unde chiar miniștrii săi, ai PSD, au de dat răspunsuri – ca să mai creeze și genul acesta de scandaluri politice. Și să nu creadă cineva din PSD că, atacând PNL, o să uite oamenii de probleme.

Citeste si Lucian Bode, dezlănțuit la adresa social-democraţilor, după congresul PSD: „Un spectacol absolut grotesc, al cărui unicul scop a fost să atace PNL la unison. Ştiu că vor pierde din nou președinția României”

În final, îmi exprim și mirarea. Mă așteptam ca PSD să atace radicalismul, extremele și excesele de tipul AUR, să arate că are niște linii roșii pe care nu le va trece niciodată – dar n-a vorbit despre ele nici un lider PSD, nici măcar premierul Ciolacu. E curios, surprinzător și chiar mă pune pe gânduri … dacă acolo nu este vorba de o susținere reciprocă invizibilă„, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt liberal.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Ce să pui în salata de vinete ca să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Capital.ro
Ungurii salvează omenirea. Viktor Orban a dat ordin: Vor răsturna lumea
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Locul din România în care turiștii sunt terorizați de urși. Oamenii sunt disperați
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Un safari pe buget. Cum să vă petreceți vacanța în sălbăticie fără să cheltuiți prea mult
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Acord Rusia-Ucraina. Zelenski a făcut chiar el anunțul ISTORIC: Sunt recunoscător
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Greta Thunberg și activiști Extinction Rebellion blochează uzina Equinor din Norvegia
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...