Pensii 2021. Toţi românii trebuie să aibă acces la acest tabel. Aşa se calculează vârsta de pensionare!

Veniturile pensionarilor a devenit unul dintre cele mai controversate subiecte din România. Guvernanţii promit schimbări în ceea ce priveşte vârsta de pensioanare şi modul de calcul al acestora.
Alina Costache
12 aug. 2021, 14:03
Pensii 2021. Toţi românii trebuie să aibă acces la acest tabel. Aşa se calculează vârsta de pensionare!

Pensii 2021.  Cei care sunt în câmpul muncii de multă vreme vor să știe cât mai au până când ies la pensie, iar anumite calculatoare și tabele realizate de specialiști vin în ajutorul lor și le răspund la mai multe întrebări. Astfel, românii pot afla acum la ce vârstă pot ieşi la pensie, chiar și luna și ziua exactă.

Pensii 2021. Toţi românii trebuie să aibă acces la acest tabel!

Există mai multe tipuri de pensii, cum ar fi: pensia pentru limită de vârstă;pensia anticipată;pensia anticipată parţială;pensia de invaliditate;pensia de urmaş.

În ceea ce privește pensia pentru limită de vârstă, oamenii pot afla când ies exact la pensie cu ajutorul unui calculator, pe care îl pot consulta aici. Mai mult, există și unele tabele pe care le găsim peste tot pe internet, unde, în funcție de vârsta noastră, putem verifica în ce zi, lună și an suntem gata să ne depunem dosarul de pensie.

Citeşte şi: A crescut numărul celor cu pensii speciale. Cei mai mulţi sunt foști procurori și judecători cu o pensie medie de 20.000 de lei

Poți să-ți faci cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și să urmezi câțiva pași. După această operțiune, ar trebui să primiți un e-mail cu parola contului, pe care îl veți putea, astfel, accesa.

Pasul 1. Autentificarea în contul de utilizator: se apasă butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro. Se deschide o pagină, în care se introduce adresa de e-mail-ul și parola. Se apasă din nou pe „Autentificare”.

Pasul 2. Odată intrat în cont, veți avea la dispoziție un meniu în partea stângă a paginii, de unde se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Pasul 3. În acea secțiune, poți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Intri pe stagii lunare sau pe stagii anuale și apoi apeși pe „Generează raport actualizat”.

Pasul 4. Diferența este că în primul fișier se vizualizează situația vechimii lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatorii care au cotizat pentru tine, vechime totală de muncă acumulată), din aprilie 2001 și până în prezent, iar în al doilea poate fi studiată situația anuală (fără detalii lunare).

Pasul 5. După ce ați solicitat generarea unui raport actualizat (sau a mai multor rapoarte), trebuie așteptate câteva minute până se generează efectiv în sistem și devine disponibil în contul tău. Veți primi un e-mail de notificare și veți putea descărca raportul în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP, potrivit dcbusiness.ro.

Conform legii, persoanele care au lucrat în condiții speciale și deosebite, într-un mediu de lucru precar și riscant, precum și cei din poliție, armată, navigație și aviație, pot ieși la pensie mai devreme cu 15-20 de ani. Condiția este vârsta minimă pe care o au în momentul respectiv să fie de 45 de ani. Respectivele categorii de persoane sunt:

Posturile din unităţile miniere, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în subteran cel puţin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă;Posturile din cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I şi II de expunere la radiaţii;Posturile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;Posturile din aviaţia civilă, pentru personalul navigant;Posturile din sectoarele care utilizează materii explozive, pulberi și muniții;Posturile din sectorul artistic prevăzute în anexa nr. 4 din lege (balerin, dansator, acrobat, jongler, clovn, călăreț de circ, dresor de animale, solist de operă, cascador, instrumentist).

Vezi în galeria FOTO tabelele cu data exactă în care vei ieşi la pensie

Citeşte şi: Scandal național pe banii de pensii! De ce au fost, de fapt, înghețate pensiile: ”Banii, duși în fondul de rezervă pentru ca Premierul să cumpere voturile PNL – EXCLUSIV

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...