Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

CE anunţă intrarea în vigoare a Produsului Paneuropean de Pensii Personale (PEPP). Care sunt beneficiile cetățenilor din România.
Filip Stan
23 mart. 2022, 13:49
Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

Pensii 2022. Cetățenii UE vor avea mai multe opțiuni când vor să economisească pentru pensia lor. Comisia Europeană a anunţat că de marţi începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), care a fost adoptat în 2019, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Se dă astfel undă verde unui sistem voluntar şi disponibil în întreaga UE, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească pentru pensie.

Bilete de tratament pentru pensionari 2022. Câte locuri sunt în acest an

PEPP va oferi mai multe posibilități de alegere pentru cei care economisesc pentru pensie și vor beneficia de o mai mare concurență, de o transparență sporită și de flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piață unică reală pentru PEPP și de o distribuție transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun activele și să creeze economii de scară.

Regulamentul care se aplică începând din 22 martie a fost aprobat și de Guvernul României.

Documente-  Sistem de Pensii Personale Paneruropean  AICI:

Proiect_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Document– Expunere de motive AICI:

EM_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Acesta va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. PEPP, care este o parte esenţială a Planului de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Odată cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun active şi să creeze economii de scară.

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor şi renegocierea PNRR: „Eu am discutat cu colegii din Casa Naţională de Pensii Publice şi am stabilit să continuăm acest proces”

În acelaşi timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către pieţele de capital şi va aduce beneficii în materie de investiţii şi creştere economică în UE.

Cetățenii vor avea mai multe opțiuni de economisire a pensiei. Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale, oamenii vor avea mai multe opţiuni de a economisi pentru pensie şi se vor bucura de garanţii puternice în materie de protecţie a consumatorilor.

Venind în completarea pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor generaţiei mai tinere de astăzi şi le permite oamenilor să îşi planifice mai bine viitorul.

Începând de astăzi, înregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale sunt în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE.

Iar prin canalizarea economiilor către investiţii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creşterii economice în UE, a declarat Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital.

Propunerea Comisiei din iunie 2017 privind PEPP face parte din Planul de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital.

Pensii 2022. Vestea aşteptată de 5 milioane de români vine de la ministrul Muncii. Se întâmplă în acest an!

Regulamentul privind PEPP a fost convenit şi adoptat la 25 iulie 2019 cu scopul de a contribui la crearea unei pieţe interne a pensiilor personale, sporind posibilităţile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier şi oferindu-le consumatorilor o alternativă competitivă de a economisi pentru pensie.

Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) începe să se aplice de marţi, 22 martie, anunță Comisia Europeană.

Pensii 2022. În același timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către piețele de capital și va fi benefic pentru investițiile și creșterea economică în UE.

Comisarul Mairead McGuinness, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), oamenii vor avea mai multe opțiuni atunci când economisesc pentru pensia lor, beneficiind în același timp de o protecție solidă a consumatorilor.

Ca o completare a pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor tinerei generații de astăzi și le permite oamenilor să planifice mai bine și să facă provizii pentru viitor.

Începând de marţi, furnizorii de pensii personale pot oferi PEPP în întreaga UE cu o singură înregistrare. Iar prin canalizarea economiilor către investiții pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creșterii economice în UE.”

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Peștele cu care România rupea norma în Europa. Icrele lui, considerate delicatese, mergeau la export, se făceau capturi impresionante
Capital.ro
România își pierde valorile ce-au scris istorie. S-a stins o mare stea: Un loc special în inimile noastre
Playtech.ro
Câți ani ar putea petrece Mario Iorgulescu după gratii. Procurorii cer pedeapsă maximă: Sentința se dă pe 4 decembrie
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Doliu în sportul românesc. A dispărut un nume de referință
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Medicamentele care te lasă fără permis. În cât timp se elimină substanța activă din corp
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Beyonce face istorie la Grammy cu cele mai multe nominalizări din toate timpurile
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9