Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

CE anunţă intrarea în vigoare a Produsului Paneuropean de Pensii Personale (PEPP). Care sunt beneficiile cetățenilor din România.
Filip Stan
23 mart. 2022, 13:49
Pensii 2022. Apare o nouă pensie! Ce este pensia paneuropeană şi cine o poate încasa. Se aplică de azi!

Pensii 2022. Cetățenii UE vor avea mai multe opțiuni când vor să economisească pentru pensia lor. Comisia Europeană a anunţat că de marţi începe să se aplice Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP), care a fost adoptat în 2019, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Se dă astfel undă verde unui sistem voluntar şi disponibil în întreaga UE, prin intermediul căruia cetăţenii vor putea să economisească pentru pensie.

Bilete de tratament pentru pensionari 2022. Câte locuri sunt în acest an

PEPP va oferi mai multe posibilități de alegere pentru cei care economisesc pentru pensie și vor beneficia de o mai mare concurență, de o transparență sporită și de flexibilitate în ceea ce privește opțiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piață unică reală pentru PEPP și de o distribuție transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun activele și să creeze economii de scară.

Regulamentul care se aplică începând din 22 martie a fost aprobat și de Guvernul României.

Documente-  Sistem de Pensii Personale Paneruropean  AICI:

Proiect_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Document– Expunere de motive AICI:

EM_Lege_PEPP_si_Taxonomie_02072021

Acesta va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. PEPP, care este o parte esenţială a Planului de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital, va fi disponibil în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Odată cu aplicarea acestui sistem, persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe posibilităţi de alegere şi vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse.

Furnizorii de PEPP vor beneficia de o piaţă unică reală şi de o distribuţie transfrontalieră facilitată, care le va permite să pună în comun active şi să creeze economii de scară.

Marius Budăi, despre recalcularea pensiilor şi renegocierea PNRR: „Eu am discutat cu colegii din Casa Naţională de Pensii Publice şi am stabilit să continuăm acest proces”

În acelaşi timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către pieţele de capital şi va aduce beneficii în materie de investiţii şi creştere economică în UE.

Cetățenii vor avea mai multe opțiuni de economisire a pensiei. Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale, oamenii vor avea mai multe opţiuni de a economisi pentru pensie şi se vor bucura de garanţii puternice în materie de protecţie a consumatorilor.

Venind în completarea pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor generaţiei mai tinere de astăzi şi le permite oamenilor să îşi planifice mai bine viitorul.

Începând de astăzi, înregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale sunt în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE.

Iar prin canalizarea economiilor către investiţii pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creşterii economice în UE, a declarat Mairead McGuinness, comisarul pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital.

Propunerea Comisiei din iunie 2017 privind PEPP face parte din Planul de acţiune al Comisiei pentru consolidarea uniunii pieţelor de capital.

Pensii 2022. Vestea aşteptată de 5 milioane de români vine de la ministrul Muncii. Se întâmplă în acest an!

Regulamentul privind PEPP a fost convenit şi adoptat la 25 iulie 2019 cu scopul de a contribui la crearea unei pieţe interne a pensiilor personale, sporind posibilităţile furnizorilor de a oferi produse de pensii personale la nivel transfrontalier şi oferindu-le consumatorilor o alternativă competitivă de a economisi pentru pensie.

Regulamentul privind produsul paneuropean de pensii personale (PEPP) începe să se aplice de marţi, 22 martie, anunță Comisia Europeană.

Pensii 2022. În același timp, PEPP va contribui la canalizarea economiilor către piețele de capital și va fi benefic pentru investițiile și creșterea economică în UE.

Comisarul Mairead McGuinness, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital, a declarat: „Cu acest nou cadru pentru un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), oamenii vor avea mai multe opțiuni atunci când economisesc pentru pensia lor, beneficiind în același timp de o protecție solidă a consumatorilor.

Ca o completare a pensiilor publice, PEPP răspunde nevoilor tinerei generații de astăzi și le permite oamenilor să planifice mai bine și să facă provizii pentru viitor.

Începând de marţi, furnizorii de pensii personale pot oferi PEPP în întreaga UE cu o singură înregistrare. Iar prin canalizarea economiilor către investiții pe termen lung, PEPP va contribui la stimularea creșterii economice în UE.”

DailyBusiness
Cele două zodii care își găsesc iubirea vieții lor în ianuarie 2025. Soarele răsare pe strada amorului pentru acești nativi
Spynews
Irisha, primul interviu despre iubitul care o răsfață cu zeci de trandafiri și cadouri scumpe. Ce nu ar putea să îi ierte niciodată partenerului de viață
Bzi.ro
A fost marea iubire a lui Cătălin Botezatu! Au fost amanți timp de 7 ani!
Fanatik.ro
Ce semnificație au, de fapt, simbolurile de pe eticheta hainelor. Puțini știu ce înseamnă și așa își strică îmbrăcămintea și mașina de spălat
Capital.ro
S-a aflat pentru cine a lucrat Călin Georgescu. De-acum, adio candidatură!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Benzină la discreție. Cât consuma președintele Senatului înainte de tăierile lui Bolojan
Adevarul
Adevărul despre tăierile de posturi la CJ Bihor. Cine sunt cei doi angajați care au reușit să câștige în instanță
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Cum a reacționat Beni, după ce a văzut-o pe Dana Roba alături de alt bărbat. Primele declarații: ”Este istorie” | VIDEO
Spynews
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Două avioane au cerut să se întoarcă la sol!
Evz.ro
Meghan Markle a declanșat alarma la Palat. N-a ținut cont nici de Harry
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Pensii 2025: Ce se întâmplă cu indexarea? Avertismente dure pentru 5 milioane de români
Cancan.ro
Teofan Sasca, băiatul unui preot din Botoșani, muncește pe tractor și face senzație pe Youtube
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu și soția sa, Cristela, în culmea fericirii. Au anunțat personal bucuria: În inima noastră...
StirileBZI
Amendă de 2.500 lei pentru cei care stau la bloc dacă nu fac asta! Este legat de numărul apartamentului
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Ministrul Justiției: Anchete în desfășurare privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale
MediaFlux
PUTIN, mesaj pentru TRUMP! Anunțul venit de la Moscova: AȘTEPTĂM SEMNALE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
De la horă la petarde: cum s-a transformat Ziua Unirii în Ziua Dezbinării