Pensii 2022. Deși pensionarii au posibilitatea de a primi banii direct pe card, fără a mai fi nevoiți să aștepte după mandatul poștal, mulți dintre aceștia își ridică banii apelând la vechile metode, arată un document din cadrul Ministerului Muncii. Potrivit informațiilor furnizate de Casa de Pensii, 53,36% dintre pensionari nu încasează suma de bani de care beneficiază în urma retragerii de pe piața muncii pe card.
Pensii 2022. Ce concedii sunt luate în considerare când se calculează vechimea în muncă pentru angajaţii din România
Pensii 2022. 53,36% dintre pensionari încă așteaptă mandatul poștal. „Conform datelor existente în bazele de date de plată gestionate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), instituție publică aflată sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), la nivelul lunii de plată martie 2022 distribuirea numerica pe modalități de plată a drepturilor plătite în sistemul public de pensii este:
Majorare PENSII 2022. Ministrul Muncii vrea să crească pensiile românilor cu banii de pe gazele din Marea Neagră
Marius Budăi vrea ca banii pe care România îi va încasa de pe urma gazelor din Marea Neagră să fie direcționați către majorarea pensiilor. „De ce să nu meargă la pilonul 1? De ce să nu creăm sustenabilitate pilonului 1? Nu e un lucru mai bun? Vom dezbate cu argumente și contra-argumente și vom lua decizia pe care coaliția o va considera oportună”, a declarat Marius Budăi la Realitatea plus.
Reamintim că ministrul Energiei a anunţat că în vara acestui an vor fi extrase primele gaze din Marea Neagră.
„Referitor la când vor începe exploatările de gaze din Marea Neagră, primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în semestrul doi al acestui an. Black Sea Oil&Gas va finaliza lucrările la perimetrul ANA din Marea Neagră, noi am făcut recepţia în urmă cu zece zile, urmând ca începând cu cred că iulie sau august să avem primele gaze din Marea Neagră”, a declarat recent Virgil Popescu.
El a precizat că legea offshore stabileşte acelaşi regim fiscal atât pentru exploatările onshore de adâncime, cât şi pentru offshore. Ministrul a explicat, de asemenea, că în ceea ce priveşte cel mai mare zăcământ descoperit în platoul românesc al Mării Negre, Neptun Deep, din acea zonă vor fi extrase primele gaze la finalul lui 2026 sau începutul lui 2027.
„Dar atunci vom vedea o capacitate de producţie a României cred că de două ori mai mare decât posibilităţile de consum, adică vom avea un excedent de gaze. (…) Oricum, eu mă aştept să avem preţuri rezonabile la gazele naturale nu în 2027, ci înainte. Sper şi toţi sperăm ca acest conflict odată să se termine şi lucrurile cât de cât să se calmeze şi să avem o stabilitate a preţului”, a adăugat ministrul Energiei.