Pensii 2022. Se măresc pensii din toamnă, veste bună pentru 5 milioane de români

Coaliţia pregăteşte impozitarea pensiilor speciale, dar se fac studii şi pentru majorarea pensiilor poate chiar de la 1 septembrie.
Filip Stan
05 iul. 2022, 16:15
Pensii 2022. Se măresc pensii din toamnă, veste bună pentru 5 milioane de români

Pensii 2022. Pensiile ar putea crește de la 1 septembrie. Coaliția va face o analiză în acest sens. Nu există un procent vehiculat deocamdată, dar se ia în calcul creșterea pensiilor.

Guvernanții doscută și despre impozitarea pensiilor speciale. PSD a cerut supraimpozitarea acestora, însă premierul Nicolae Ciucă a cerut o formulă „aplicabilă și legală”, ținând cont de deciziile anterioare ale Curții Constituționale.

Surse liberale susțin că premierul nu s-a opus supraimpozitării pensiilor speciale: „Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliție supraimpozitării pensiilor speciale. Premierul a cerut Ministerului Finanțelor să vină cu o varianta clară și legală”. Aceleași surse susțin că eliminarea pensiilor speciale este un obiectiv în PNRR care trebuie îndeplinit.

O eventuală supraimpozitare a pensiilor speciale nu va cuprinde însă și pensiile militare, mai spun sursele citate. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri, despre renegocierea PNRR pe pensii, că în această vară de foc, în lunile iulie şi august, pregătesc strategia de negociere. În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea, depinde de mandatul pe care îl primim de la coaliţie, a mai spus ministrul.

”Facem demersurile necesare pentru ca regulamentul Comisiei Europene, care este în procedură de aprobare, să poată să fie modificat pentru ca noi să putem prelua ce este prioritar în peroada de criză, la finanţare. Menţionez, discutăm despre independenţa energetică, criza privind securitatea alimentară şi competititiatea economică, susţinerea mediului de afaceri. Sunt priorităţi la care România trebuie să adere. Dacă vom primi acest mandat de la guvern şi coaliţie, ne vom conforma. În toamnă intenţionăm să deschidem renegocierea, asta depinde de mandatul pe care îl vom primi de la coaliţie”, a spus Boloş.

Pensii 2022. Un nou document trebuie depus obligatoriu la dosarul de pensionare. Greşeala îţi întârzie poştaşul şi cu doi ani!

El a arătat că acest pachet de măsuri pe care îl gândesc pentru renegociere va cuprinde şi componenta de securitate alimentară, dacă vor fi mandataţi în acest fel.

”Însă negocierea nu se va putea face, cu siguranţă pe părţi, ci va fi nevoie să avem o negociere pe întreg pachetul de măsuri şi aşa să putem ajusta PNRR cu nevoile din criză”, a mai spus Marcel Boloş.

Pensii 2022. Fostul ministru liberal Dan Vîlceanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că să tai pensiile speciale este imposibil din punct de vedere constituţional. El a precizat că impozitarea lor se poate face, însă cu riscul de a afecta şi 5 sau 7% din pensionarii cu pensii mari, dar care sunt pe contributivitate.

Marcel Boloş, despre şansele de renegociere a PNRR pentru pensii şi irigaţii. „În această vară de foc, ne pregătim strategia de negociere”
Dan Vîlceanu a spus despre pensiile speciale că ”impactul nu e atât de mare, dar deranjul în societate este foarte mare”. ”Trebuie găsită o variantă constituţională, altfel, vom continua sportul acesta cu atac la CCR şi revenire la nesfârşit”, a spus Vîlceanu, precizând că acest oucru se poate face printr-o dezbatere corectă, seriosă, şi încercând să nu fie tratat populist acest subiect.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Luna August se Anunță Mai Caldă Decât Obicei, Avertizează Meteorologii
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!