Pensii 2023. În luna iunie, bugetarii se vor putea bucura de cinci zile libere consecutive! Angajații din mediul privat însă, vor avea cu o zi liberă mai puțin.
Așadar, luna iunie începe cu o minivacanță pentru angajații din România. Cei care lucrează la stat se vor putea bucuar chiar de cinci zile consecutiv, iar ce de la privat vor avea trei zile libere legate, plus una în cursul săptămânii.
Ce se întâmplă cu zilele de concediu „neluate” din anul 2022, pentru angajații din România. Care este termenul limită legal
Astfel, în luna iunie vor exista trei zile de sărbători legale: 1 iunie, Ziua Copilului și cele două zile de Rusalii, 4 și 5 iunie 2023.
Pentru bugetari, minivacanța va fi mai lungă cu o zi pentru că autoritățile au decis ca ziua de vineri, 2 iunie 2023, să fie liberă pentru angajații de la stat. În acest fel, ei vor avea cinci libere consecutive.
Pentru că 1 iunie 2023 pică într-o zi de joi, angajații de la privat se vor întoarce la serviciu vineri, însă vor avea parte de un weekend prelungit, având în vedere faptul că luni, a doua zi de Rusalii, este declarată sărbătoare legală.
Cum poştaşii sunt bugetari, vor avea şi ei liber cinci zile, care se suprapun pe distribuirea pensiilor pentru seniorii României care nu au optat pentru plata pe card. Astfel, banii pensionarilor care primesc banii cash de la poştaş vor ajunge cu câteva zile întârziere în iunie.
Pensii 2023. Mai sunt sau nu bani pentru plata pensiilor la români? Marius Budăi, anunţ de ultimă oră după avertismentul grav de la Braşov. „Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start.
Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, a asigurat ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, la Antena 3.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit luni şi a clarificat informaţiile potrivit cărora s-a spus că nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.
Austeritatea în Parlament: Camera Deputaţilor a dat comandă pentru sute de scaune din piele naturală tratată antibaccterian şi antiviral, clasa Premium, care să suporte o greutate de 150 kg
Pensii 2023. Totul a pornit de la datele oferite de directorul Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, care susţine că ar fi un pericol să nu mai poată plăti drepturile celor care ies la pensie.
„La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale”, a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.
Și, dacă ne gândim că Brașovul este unul dintre cazurile fericite, îngrijorarea este cu atât mai mare.
Județul Brașov este un caz fericit deoarece acolo sunt 115 persoane cu vârsta peste 65 de ani la 100 de copii până în 15 ani, în timp ce media la nivel național este de 121 de persoane cu vârsta peste cea de pensionare la 100 de copii până în 15 ani.
Aceasta înseamnă că sunt și județe unde acest raport este mult peste 130 la 100, unde toate taxele și impozitele pe salarii nu reușesc să acopere pensiile.
La un calcul simplu, se poate vedea că peste 6% din pensionarii brașoveni au pensii speciale, potrivit adevarul.ro.
Marcel Boloş vine cu veşti teribile: Salariile bugetarilor vor scădea, se plafonează sporurile
Pensii 2023. Ministrul Muncii exclude renunţarea la vouchere sau alte beneficii pentru reducerea deficitului bugetar: De PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri şi nu ne vom schimba obiceiul începând de anul ăsta
El a admis că România nu traversează ”cea mai fericită perioadă”, dar a spus că ”asta nu înseamnă că nu trebuie să găsim soluţii”.
Budăi a amintit că pentru PSD pachetul de beneficii sociale reprezintă ”o linie roşie” peste care partidul nu va putea trece. ”De PSD nu s-a legat niciodată vreo tăiere de venituri şi nu ne vom schimba obiceiul începând de anul ăsta, sub nicio formă. Am spus foarte clar că o strângere a şurubului trebuie şi din partea statului, din solidaritate pentru cetăţeni. Şi atunci, la Ministerul Muncii, deja de ieri (miercuri – n.r.) am semnat un ordin şi am redus cu 20% şi în unele locuri chiar cu 30% consumul de combustibil, studiem foarte bine şi am cerut agenţiilor din subordine ca acele achiziţii de bunuri şi servicii care mai suportă amânare, că necesitatea s-a demonstrat la construcţia bugetului, să fie amânate şi de asemenea deplasările, atât interne, cât şi externe, acolo unde suportă, să fie cuplate între ele, să fie amânate dacă se poate ş.a.m.d., dar nicidecum pe spinarea cetăţenilor României”, a afirmat ministrul Muncii.