Pensii 2024. Cea mai mare greșeală a recalculării pensiilor. Sute de mii de pensionari au fost afectați pentru că autoritățile nu au luat-o în calcul

Pensii 2024. Cea mai mare greșeală a recalculării pensiilor a stârnit dispute aprinse în societatea civilă, deoarece executivul nu a luat în calcul mai multe aspecte.
Alina Costache
21 oct. 2024, 16:19
Pensii 2024. Cea mai mare greșeală a recalculării pensiilor. Sute de mii de pensionari au fost afectați pentru că autoritățile nu au luat-o în calcul

Pensii 2024. Rezultatele recalculării se văd cu ochiul liber. O bună parte din cei 4.750.000 pensionari au avut modificări semnificative ale pensiilor în urma acesteia, iar peste 2.000.000 au primit peste 1.000 de lei în plus la pensie de la 1 septembrie 2024.

Pensii 2024. Recalcularea a nemulțumit mai multe categorii de pensionari

Totuși, foarte mulți pensionari au fost nemulțumiți de recalcularea pensiilor. Astfel, în jur de 800.000 de pensionari nu au primit niciun ban în plus după recalculare.

Luând în calcul și cele 2.000.000 de pensionari care au primit măriri cuprinse între 1 și 500 de lei, avem tabloul întreg al nivelului creșterii pensiilor.

Citește și : EXCLUSIV Ministrul Muncii anunță cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2025: „Noua lege prevede ca anual, în ianuarie, pensiile românilor să se majoreze prin mecanism predictibil și sustenabil”

Recalcularea a însemnat și generarea mai multor nemulțumiri în rândul pensionarilor, deoarece prin formula afișată de către Ministerul Muncii, este evident că beneficiarii majori sunt cei care au mai mulți ani munciți.

În plus, formula nu a venit cu vreo bonificație pentru persoanele pensionare care au muncit la grupe de muncă sau în condiții speciale sau grele.

Mircea Gherendi, lider sindical la Cariera Roșia, a remarcat că s-a pus egal între un an muncit în condiții simple și un an muncit în condiții grele, fapt ce este o nedreptate.

Citește și : Cu cât se vinde apa de la robinet într-un restaurant din Italia. Român indignat de prețul piperat: ”Ți-o aduce în sticlă de sticlă”

„Noua lege a pensiilor pune semnul egal între vânzătorul de covrigi și minerul de la subteran. Guvernul a făcut o gafă fără precedent. Nu există să pui egal între toate categoriile de muncă pentru că factorii de risc sunt foarte mari.”, a precizat liderul sindical.

Au existat și cazuri în care anumite pensii au scăzut chiar cu 2.000 de lei la recalculare, mai exact pensiile celor ce au muncit mai puțini ani, deoarece au lucrat în condiții grele sau la grupe de muncă.

Gherendi a susținut că este ilegal și imoral ca pe ultimele decizii de pensionare să nu existe trecută grupa.

„Eu  am rămas într-o stare de șoc, nu e trecută grupă deloc pe taloanelor noi de pensii. Nimeni nu are trecută grupă pe ultimele decizii de pensionare. Lucru pe care nu-l văd nici moral, nici legal. Indiferent din ce unghi aș privi lucrurile, nu înțeleg logica pentru care nu sunt recunoscute grupele”, a mai spus Gherendi.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?