Pensii 2024. Deciziile privind recalcularea pensiilor se lasă aşteptate. Noile taloane sunt importante pentru completarea dosarelor cu adeverinţele de vechime lipsă. Daniel Baciu: „90% dintre ei trebuie să le primească înainte de 1 septembrie, suntem în grafic”

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a explicat, în exclusivitate la România TV, de ce întârzie deciziile de majorare a pensiilor.
Alina Costache
13 iun. 2024, 21:25
Pensii 2024. Deciziile privind recalcularea pensiilor se lasă aşteptate. Noile taloane sunt importante pentru completarea dosarelor cu adeverinţele de vechime lipsă. Daniel Baciu:

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a explicat ce se întâmplă cu mult așteptata majorare a pensiilor, pașii prin care seniorii vor primi deciziile de majorarea, dar a explicat și alte aspecte legislative legate de sistemul de pensii. „oi trebuie ca odata cu data de 1 septembrie pensionarii sa isi primeasca drepturile legitime in urma procesului de recalculare. Aceasta bucatarie interna este un lucru care ne prveste pe noi, salariatii Casei Nationale de Pensii si colegii de la Ministerul Muncii. Nu suntem in absolut nicio intarziere, stim exact ce avem de facut, astfel incat in septembrie oamenii sa isi primeasca drepturile.

Am avut o majorare la 1 ianuarie, cand valoarea punctului de pensie s-a majorat cu 13,8% ajungand la 2.032 de lei, si mai avem cea de-a doua majorare in luna septembrie, unde vorbim de recalcularea tuturor celor aproximativ 5 milioane de dosare aflate in plata in sistemul public care, dupa aceasta recalculare, in jur de pejste 70% din pensionari vor avea majorari ale pensiilor. Deci cu 1 septembrie, am facut pasi importanti, suntem in linie dreapta, oamenii vor primi aceste drepturi banesti cuvenite in urma noii formule de calcul prevazute de noua lege a pensiilor, vorbim de Legea 360/2023. Stim exact ce avem de facut, suntem in grafic cu totul, chiar voiam sa va spun ca undeva, incepand de luna aceasta, incepem deja sa tiparim deciziile de pensii recalculate. Se lucreaza la Casa Nationala de Pensii astfel incat aceste decizii sa ajunga in timp util catre pensionari, astfel incat cu prima zi lucratoare din luna septembrie oamenii sa isi primeasca drepturile legitime in urma acestui proces de recalculare.

Ce se întâmplă cu cei peste un milion de români care nu vor primi pensiile majorate în septembrie 2024. Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, a făcut anunţul oficial!

„Cu siguranta pensionarii vor primi aceste decizii de recalculare. În momentul de fata nu pot sa va spun o cifra exacta suntem in plin proces, suntem la partea tehnica, privind operationalizarea acestui proces de tiparire, de plicurire, transfer catre compania Posta Romana si distribuirea catre pensionari, in iunie incepem procesul trebuie ca o mare parte, peste 90% sa le primeasca inainte de aplicarea legii, inainte de 1 septmembrie. Acest lucru se va intampla, ne-am luat toate masurile sa ajunga in timp util cand vor primi banii din taloane, urmeaza si procesul de tiparire a taloanelor.

Am ajuns la o forma privind la modalitatea de trimitere, pentru ca este foarte important, aceste decizii trebuie sa le trimitem automat cu confirmare de primire, recomandate, nu putem sa le trimitem pur si simplu cu o expeditie simpla, purtam discutii pe aspecte tehnice cu Posta Romana privind modul de distribuire a acestor decizii de recalculare. Saptamana viitoare probabil vom definitiva si acest act normativ care vizeaza aceasta prestatie pe care compania Posta Romana o face catre noi si aceste decizii, din aceasta luna, incep deja sa le tiparim in casele teritoriale de pensii. Nu exista un termen prevazut de lege privind expeditia acestor decizii, noi trebuie ca odata cu data de 1 septembrie oamenii sa isi primeasca drepturile recalculate, exact cum prevede noua lege a pensiilor”, a mai spus daniel Baciu, în exclusivitate la România TV.

Peste un milion de pensionari nu vor primi majorări la 1 septembrie 2024. Anunţul făcut de Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii

Daniel Baciu, anunţ oficial despre bilete de tratament

Referitor la biletele de tratament, Daniel Baciu a spus următoarele la România TV: „Suntem în plin sezon de distribuire, cererea este foarte mare, aceste bilete sunt acordate şi asiguratilor. Anul acesta avem o suma mai mare fata de anul trecut, sunt 100 de milioabe in plus pentru bilete de tratament, este, cred, ca primul an de dupa pandemie, depasim anul 2019 cu privire la pensionari…. aceste bilete sunt o forma de protectie sociala, le asiguram bugetul de pensii”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?