Pensii 2024. Marcel Boloş, anunţ crucial despre majorările aşteaptate de 5 milioane de români: „Ne-am pus speranţa în aceste venituri din digitalizare”

Recalcularea pensiilor este inclusă în bugetul pe 2024 şi nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.
Filip Stan
18 ian. 2024, 09:16
Pensii 2024. Marcel Boloş, anunţ crucial despre majorările aşteaptate de 5 milioane de români:
Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii!

Pensii 2024. Marcel Boloş, noi declaraţii despre majorarea pensiilor din acest an. „Vă daţi seama că am făcut bugetul pentru anul 2024 cu recalcularea de pensii inclusă în buget. Deci, noi, practic, avem această bugetare şi mă bucur că am reuşit să închidem bugetul – chiar dacă am fost criticaţi că avem acea supraestimare de venituri, adică ne-am pus speranţa în aceste venituri din digitalizare – şi în septembrie Guvernul este în situaţia onorabilă de a-şi achita angajamentele faţă de cele peste 4,6 milioane de pensionari. Banii sunt bugetaţi. Nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări. Banii sunt bugetaţi, sunt cuprinşi în buget”, a explicat Boloş.

Concediul de odihnă nefolosit va fi anulat. Proiectul stârnește un scandal uriaş

În decembrie, la aprobarea proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2024, în plenul Parlamentului, ministrul Finanţelor declara că în acesta se regăseşte majorarea valorii punctului de pensie cu 13,8%, începând cu data de 1 ianuarie 2024, respectiv de la 1.785 lei la 2.032 lei. De asemenea, el a transmis că tot în acest proiect de lege se regăseşte şi recalcularea pensiilor, aşa cum s-a angajat Parlamentul României, potrivit noii Legi a pensiilor 360/2023, care are bugetată valoarea punctului de referinţă de 81 lei.

Pensii 2024. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, explică majorarea pensiilor, care va avea loc în septembrie

Potrivit ministrului Muncii, a doua majorare a pensiilor va veni odată cu recalcularea pensiilor. În ceea ce privește a doua etapă, s-a menționat că va avea loc recalcularea pensiilor și implementarea acesteia, începând cu 1 septembrie. A fost subliniat faptul că pensiile sunt plătite lunar, astfel că, începând din 1 septembrie, beneficiarii vor beneficia de noile pensii recalculate, care vor include detaliile punctelor de contribuție, punctelor necontributive și punctelor de stabilitate aferente fiecărui individ.  „În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie când pensiile românilor vor creşte cu 13,8 la sută. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta. Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785 cât este astăzi, la 2.032 de lei. Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu pentru România TV.

Pensii 2024. Ministrul muncii a explicat că acest proces va conduce la o creștere medie a pensiilor de peste 40%. Astfel, ea a oferit o perspectivă asupra impactului recalculărilor. „Cea de-a doua parte va fi recalcularea pensiilor şi aplicarea acesteia, începând cu 1 septembrie. Pensiile se plătesc lună pe lună, prin urmare, de la 1 septembrie vor avea noile pensii recalculate în care vor vedea exact punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate pe care le au fiecare dintre dânşii şi care, sigur, vor duce la o creştere a pensiei de peste 40 la sută, în medie. Fiecare român este important să ştie că nu va avea o pensie mai mică prin noua lege a pensiilor se va menţine cuantumul cei mai favorabil şi peste 3 milioane de români vor avea pensii mai mari. Aplicăm majorarea de la 1 ianuarie, fiindcă respectăm legea. Pe noua lege avem menţinerea acestei majorări a pensiilor pe un mecanism format din rata inflaţiei plus 50 la sută din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. Prin urmare, anul viitor nu facem altceva decât să le aducem românilor ceea ce merită încă de la 1 ianuarie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Boloş, întrebat dacă preferă Biserica faţă de politică: Da, de departe! Aleg biserica, da!/ E mare lucru că în România avem în coaliţia de guvernare oameni care sunt aproape de Dumnezeu

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a vorbit, miercuri seară, despre modul în care îi percepe, ca om al Bisericii, pe doi principali lideri politici ai momentului, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Boloş a făcut şi dezvăluiri despre sine, spunând ce ar alege între politică şi viaţa bisericească.

Întrebat, la Digi 24, pe cine vede mai apropiat de Dumnezeu, pe Marcel Ciolacu sau pe Nicolae Ciucă, Marcel Boloş a răspuns: ”Pe amândoi”.

”Pot să spun că am avut surpriza plăcută ca ambii să aibă credinţă în Dumnezeu. Pentru mine, un om care are credinţă în Dumnezeu este un om în care am încredere, să ştiţi! Sigur, fiecare avem slăbiciunile noastre, părţi bune, părţi rele, fiecare ne ducem crucea, cum se spune, dar e mare lucru ca în fruntea Guvernului şi mare lucru ca în fruntea Partidului Naţional Liberal să fie un om credincios. Credincios este omul care respectă un sistem de valori moral, un sistem de valori corect pentru societate şi pentru oameni. E mare lucru să pui în prim plan oamenii şi să lupţi pentru oameni nu doar prin sloganuri care să dea bine la televizor, ci prin fapte şi prin proiectele pe care le laşi în urma ta. Şi spun acest lucru cu toată încrederea: e mare lucru că în România avem în coaliţia de guvernare oameni care sunt aproape de Dumnezeu”, a afirmat Marcel Boloş.

Pensii 2024. Casa de Pensii a făcut un anunț crucial, care sunt impozitele aplicate din acest an

El a spus despre cei doi lideri că ”fiecare în felul lui este apropiat de oameni, fiecare este guvernat de valorile proprii, pe care şi le respectă”.

”Am lucrat în ambele guverne, şi în Guvernul Ciucă, şi în Guvernul Ciolacu, pot să spun că pe ambii i-am văzut luptând pentru oameni”, a adăugat Marcel Boloş.

Boloş, care este cleric, a mărturisit şi ce ar alege între biserică şi politică, dacă ar fi pus în faţa unei astfel de alegeri.
”Dacă nu ar fi aceste reguli stricte pe care le promovează Biserica, eu sunt foarte pragmatic şi cred că şi realist: am în spate Partidul Naţional Liberal care mă susţine şi cu dumnealor sunt şi simpatizant din punct de vedere al doctrinei. E un lucru şi o certitudine că sunt susţinut de Partidul Naţional Liberal, dar câtă vreme sunt aceste reguli în biserica noastră ortodoxă, le respect”, a spus Marcel Boloş.

Întrebat dacă preferă biserica politicii, el a răspuns: ”Da, de departe! Aleg biserica, da!”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Adio aer condiționat! Ce îi așteaptă pe bucureșteni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!