Pensii 2024. Şeful Casei de Pensii a făcut calculul. Cum ajunge o pensie de 2.257 de lei la 3.873 de lei în 2024

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat recent că schimbările majore pentru pensionari nu vor veni de luna viitoare, când pensia va fi majorată în raport cu inflația, ci din septembrie anul viitor, după ce toate pensiile vor fi recalculate.
Filip Stan
08 dec. 2023, 22:25
Pensii 2024. Şeful Casei de Pensii a făcut calculul. Cum ajunge o pensie de 2.257 de lei la 3.873 de lei în 2024
Daniel Baciu, despre noua formulă de calcul a pensiilor

Pensii 2024. Recalcularea va începe imediat ce se va termina digitalizarea dosarelor de pensie care a ajuns la peste 95%, potrivit șefului CNPP. În urma recalculării, sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani, asta înseamnă undeva între 1500 și 2000 de lei în plus pentru seniori.

„Avem un exemplu, o persoană care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani și șapte luni, în momentul de față are o pensie în plată, vorbind de luna decembrie, de 2.257 de lei. La data de 1 ianuarie 2024, când vom avea acea indexare de 13,8%, pensia va fi majorata de la 2.257 de lei la 2.569 de lei. Începând cu data de 1 septembrie – o pensie de 3.873 de lei. În cazul acesta este o creștere de 71,6% față de ceea ce primește în prezent respectivul pensionar”, a spus Daniel Baciu.

Pensii 2024. Daniel Baciu: „Începe tipărirea noilor cupoane care conțin majorările”

Pensii 2024. De săptămâna viitoare, Casa Națională de Pensii începe și tipărirea noilor cupoane care conțin majorările, a anunțat directorul instituției, Daniel Baciu.

Ne apropiem tot mai mult de perioada în care pensiile vor fi majorate. Este vorba despre indexarea de 13,8% cu rata inflației pentru toți beneficiarii de pensie din România.

Vești uriașe pentru o categorie de pensionari! Cine sunt bătrânii care primesc pensie cu 70% mai mare. Anunțul făcut de Casa de Pensii

Schimbările majore vor veni din luna septembrie a anului viitor, odată cu recalcularea. Sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani asta înseamnă undeva între 1500 și 2.000 lei în plus pentru bunici.

Casa Națională de Pensii a anunțat că este gata pentru creșterile de pensii de la 1 ianuarie 2024. De săptămâna viitoare începe tipărirea cupoanelor cu noile sume. Toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%.

„Valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, va 2.032 lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii„, spune Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii. Creșteri de peste 70% vor veni însă pentru o parte dintre pensionari, din luna septembrie a anului viitor. Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani semnificativ pentru cei care au stat mai mult în câmpul muncii.

„Avem un exemplu aici, în față, care a avut un stagiu de cotizare contributiv de 37 de ani, în momentul de față are o pensie în plată. Vorbim de luna decembrie de 2.257 lei. La data de 1 ianuarie 2024 când avem acea indexare de 13,8% pensia va fi majorată de la 2.257 lei la 2.569 lei.

Pensii 2024: Inflaţia este mai mare ca majorarea

Începând cu data de 1 septembrie, rezultând o pensie de 3.873 lei, care în cazul acesta este o creștere de 71,6% decât privește în prezent respectivul pensionar”, a mai spus Daniel Baciu, preşedintele Casei de Pensii.

Pensii 2024. Analiștii economici atrag atenția că majorările vor fi înghițite rapid de scumpiri. „Prețurile în 2024 vor continua să crească. Faptul că se temporează inflația nu înseamnă că câștigurile noastre vor arăta mai bine. Dimpotrivă, prețurile vor continua să crească poate mai puțin decât în prezent, ar puterea-nea noastră de cumpărare se va reduce. Iar cei mai afectați de această situație sunt și cum pensionarii care au pensii undeva până în 1000-802.000 lei”, spune Adrian Negrescu, analist financiar.

Pensii 2024. Veste şoc înainte de majorările de la 1 ianuarie: „Pensionarii pierd un sfert”

Pensii 2024. Beneficiarii de pensie nu sunt deloc mulțumiți de ultimele schimbări. Pensionarii nu au așteptări prea mari. „Fac parte din sistemul car nu a fost favorizat la creșterile în ultimii ani. Aş avea nevoie de 700 lei în plus”, spune un bărbat. Dacă această creștere nu va fi însoțită de o reducere drastică a prețurilor și să se umble acolo unde este punctul nevralgic, de acolo de unde se generează aceste creșteri, energia, gazele ș.a.m.d. pot să mărească cu oricât Tot jumătate vom lua din ceea ce luam acum un an”, mai spune o femeie.

Boloș a pus în bugetul pentru 2024 banii pentru majorările de pensii

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susține că în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, investiţiile pe programul Anghel Saligny şi că vor fi zero creşteri de taxe şi impozite.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024 (cu parlamentarii liberali – n.r.). Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024. Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală. Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a afirmat Boloş, citat de Agerpres, după şedinţa grupului parlamentar al PNL.

Boloş a mai spus că în bugetul pe 2024 vor fi cuprinse şi investiţiile, mai ales pentru programul Anghel Saligny.

„Cu toţii şi în unanimitate colegii din cadrul Partidului Naţional Liberal au fost de acord pentru ca Programul Anghel Saligny să fie susţinut în anul 2024, fiind proiecte de infrastructură folositoare pentru ceea ce înseamnă comunităţile locale”, a mai spus ministrul.

El a adăugat că PNL este un apărător al pilonului 2 de pensii. „Al patrulea lucru este cel cu privire la pilonul 2 de pensii, mai ales la solicitarea potrivit căreia să evităm orice discuţii pentru ceea ce înseamnă impozitarea progresivă sau orice tip de impozitare a contribuţiei la pilonul 2 de pensii, Partidul Naţional Liberal rămânând un apărător al pilonului 2 de pensii şi al susţinerii tuturor celor care contribuie la pilonul 2 de pensii”, a mai spus Boloş.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Familia unui Băiat de 14 Ani Reclamă Abuzuri din Partea „Antrenorului de Genii”, dar Plângerile au fost Clasate
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!